#EUface

Igra Evrope

Sklepna delavnica projekta Igra Evrope med ljubljanskimi dijaki

Na ljubljanski Gimnaziji Moste je v torek potekala še zadnja delavnica v okviru projekta Igra Evrope, ki ga vodita Mladinski svet Slovenije (MSS) in Društvo za podporo mladim. Dijaki so se med drugim zavzeli za enakomerno porazdeljenost hrane po svetu, na ravni izobraževanja pa predlagali ukinitev mature ter uvedbo sprejemnih izpitov.

Igra Evrope

Ptujski dijaki za več povezovanja ter izboljšave v izobraževanju

Delavnica v okviru projekta Igra Evrope, ki ga pripravljata Mladinski svet Slovenije (MSS) in Društvo za podporo mladim, je v ponedeljek potekala na Ptujskem šolskem centru. Dijaki tretjega letnika Ekonomske šole Ptuj so se med drugim zavzeli za večje povezovanje evropskih držav, predlagali spremembe na ravni izobraževanja ter opozorili na zastarelo šolsko opremo.

Igra Evrope

Novica

Mladi danes v vlogi evropskih poslancev

V DZ bo danes potekala simulacija Evropskega parlamenta za mlade, v okviru katere bodo mladi v praksi spoznali delovanje procesov, ki potekajo v Evropskem parlamentu. Na dogodku, ki ga pripravljata Mladinski svet Slovenije (MSS) in Društvo za podporo mladim, bodo mladi razpravljali o znižanju starostne meje za pridobitev volilne pravice na 16 let.

Igra Evrope

Novica

Prihodnji teden mladi v vlogi evropskih poslancev

Mladi bodo prihodnji teden v okviru simulacije Evropskega parlamenta prevzeli vlogo evropskih poslancev ter spoznali delovanje procesov, ki potekajo v Evropskem parlamentu, tudi v praksi. Na dogodku, ki ga 5. maja v okviru projekta Igra Evrope pripravljata Mladinski svet Slovenije (MSS) in Društvo za podporo mladim, bodo mladi razpravljali o znižanju starostne meje za pridobitev volilne pravice na 16 let. Prijave so na voljo le še do 1. maja.

Naloži več vsebin ...