#EUface

Zgodba

Eurobarometer: Večina Evropejcev čuti osebno odgovornost za zeleni prehod

Večina Evropejcev, 88 odstotkov, se strinja, da pri zelenem prehodu ne bi smel biti nihče zapostavljen, hkrati pa jih le 46 odstotkov meni, da bodo trajnostna energija, izdelki in storitve do leta 2050 cenovno dostopni vsem, tudi revnejšim, kaže nedavna raziskava Eurobarometra. Večina vprašanih, 77 odstotkov, čuti osebno odgovornost za ukrepanje.

Zgodba

Slovenija 1. julija prevzema polletno predsedovanje EU

Slovenija bo prihodnji četrtek, 1. julija, uradno začela svoje drugo polletno predsedovanje Svetu EU. V ospredju bodo okrevanje Evrope po pandemiji, prihodnost Evrope in evropski način življenja, vladavina prava, varnost in Zahodni Balkan. Že julija bo v Sloveniji potekalo več srečanj na visoki ravni, oktobra se obeta vrh z Zahodnim Balkanom.

Zgodba

Evropski parlament potrdil dogovor o podnebni nevtralnosti do leta 2050

Evropski parlament je danes potrdil podnebni zakon, s katerim je politična zaveza za sprejem evropskega zelenega dogovora glede podnebne nevtralnosti do leta 2050 postala pravno zavezujoča obveznost. Nova evropska podnebna pravila med drugim zvišujejo tudi cilj EU glede zmanjšanja izpustov do leta 2030 s 40 na vsaj 55 odstotkov.

Naloži več vsebin ...