#EUface

Zgodba

Slovenija 1. julija prevzema polletno predsedovanje EU

Slovenija bo prihodnji četrtek, 1. julija, uradno začela svoje drugo polletno predsedovanje Svetu EU. V ospredju bodo okrevanje Evrope po pandemiji, prihodnost Evrope in evropski način življenja, vladavina prava, varnost in Zahodni Balkan. Že julija bo v Sloveniji potekalo več srečanj na visoki ravni, oktobra se obeta vrh z Zahodnim Balkanom.

Zgodba

Evropski parlament potrdil dogovor o podnebni nevtralnosti do leta 2050

Evropski parlament je danes potrdil podnebni zakon, s katerim je politična zaveza za sprejem evropskega zelenega dogovora glede podnebne nevtralnosti do leta 2050 postala pravno zavezujoča obveznost. Nova evropska podnebna pravila med drugim zvišujejo tudi cilj EU glede zmanjšanja izpustov do leta 2030 s 40 na vsaj 55 odstotkov.

Zgodba

Evropski parlament sprejel nov, bolj vključujoč program Erasmus+

Evropski poslanci so v torek na plenarnem zasedanju sprejeli krovni program EU za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport Erasmus+ za obdobje 2021-2027. Ker se je izkazalo, da ima ta program pomembno vlogo pri spodbujanju evropske identitete, mu bo v prihodnjih letih namenjenih skoraj dvakrat več sredstev kot v prejšnjem sedemletnem obdobju.

Naloži več vsebin ...