#EUface

Novica

Pirc Musar in Lenarčič ob dnevu Evrope izpostavila dosežke in odgovornost EU

Predsednica republike Nataša Pirc Musar in evropski komisar Janez Lenarčič sta ob odprtju današnje osrednje slovesnosti ob dnevu Evrope v Ljubljani izpostavila dosedanje dosežke evropskega povezovanja. Pirc Musar je ob tem tudi opozorila na odgovornost Evropske unije v boju proti podnebnim spremembam, Lenarčič pa na dejstvo, da v Evropi ni miru.

Novica

Dan Evrope v Sloveniji tokrat v znamenju zelene preobrazbe

Letošnji dan Evrope, ki obeležuje začetek evropskega povezovanja, bo v torek v Sloveniji zaznamovala vrsta dogodkov, ki bodo potekali v znamenju zelene preobrazbe, trajnostnih praks in evropskega leta spretnosti. Osrednja slovesnost bo potekala v Ljubljani, odprla jo bosta predsednica republike Nataša Pirc Musar in evropski komisar Janez Lenarčič.

Novica

Bruselj predlaga jasnejša pravila označevanja porekla medu

Bruselj je danes predstavil predlog prenove tržnih standardov, ki se uporabljajo za agroživilske proizvode. Med temi je tudi jasnejše označevanje porekla medu. Predlaga, da bi bilo treba na embalažo mešanic medu zapisati vse države, iz katerih je med v mešanici. Slovenija si prizadeva, da bi bil zapisan tudi delež medu iz posamezne države.

Novica

Bruselj odobril subvencije za večjo letalsko povezljivost Slovenije

Bruselj je prižgal zeleno luč programu subvencioniranja letalskih povezav, s katerim želi vlada izboljšati povezljivost Slovenije, so za STA potrdili na infrastrukturnem ministrstvu. Vlada pa je na današnji dopisni seji ta projekt uvrstila v veljavni načrt razvojnih programov 2023-2026, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Novica

Aprila prvi razpisi za kohezijska sredstva novega obdobja

Na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj imajo že vse pripravljeno za začetek črpanja evropskih sredstev iz novega programskega obdobja. Prvi razpisi bodo po besedah ministra Aleksandra Jevška objavljeni aprila. Do konca leta lahko Slovenija črpa tudi še sredstva iz prejšnjega obdobja, za zdaj so izkoriščena približno 90-odstotno.

Naloži več vsebin ...