#EUface

Novica

EU v spodbujanje raziskav, diagnostike in zdravljenja raka

Evropska komisija je danes objavila načrt za spodbujanje raziskav, diagnostike in zdravljenja rakavih obolenj. To želijo doseči z izboljšanjem dostopa do zbirk podatkov o rakavih obolenjih. Znanstveniki bodo tako dobili dostop do predvidoma 100.000 anonimiziranih rentgenskih posnetkov raka, ki jih bodo analizirali tudi s pomočjo umetne inteligence.

Novica

Lenarčič v okviru mladinskega dialoga mlade pozval k aktivnemu državljanstvu

V sklopu evropskega leta mladih je v četrtek v Hiši EU potekal mladinski dialog z evropskim komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičem. Ta je mlade spodbudil k vključevanju v prostovoljske dejavnosti doma in v tujini ter jih pozval, naj bodo politično aktivni, se udeležujejo volitev in branijo evropske vrednote, so navedli v Mreži MaMa.

Novica

Dokumentarec Žival Cyrila Diona najboljši film po izboru mladih po Evropi

Francoski dokumentarni film Žival (Animal) režiserja Cyrila Diona je letošnji prejemnik Evropske nagrade mladega filmskega občinstva, ki jo podeljuje Evropska filmska akademija s sedežem v Berlinu (EFA). O dobitniku nagrade je glasovalo 3100 najstnikov iz več kot 40 držav. Film je nagrado prejel na zaključni spletni podelitvi v nedeljo.

Naloži več vsebin ...