#EUface

Novica

Evropski parlament za vključitev splava med temeljne pravice EU

Evropski parlament je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu danes sprejel resolucijo, v kateri je države članice Evropske unije pozval, naj pravico do umetne prekinitve nosečnosti uvrstijo med temeljne pravice povezave. Resolucijo so v odzivu na prepoved splava v ZDA evropski poslanci sprejeli s 324 glasovi za, 155 proti ter 38 vzdržanimi.

Novica

Evropski poslanci podprli akta o digitalnih storitvah in trgih

Evropski parlament je na današnjem glasovanju z veliko večino podprl akt o digitalnih storitvah in akt o digitalnih trgih, katerih namen je določiti standarde za varnejše spletno okolje in pravičnejši digitalni trg za podjetja. Spletni uporabniki bodo tako zaščiteni pred nezakonitimi vsebinami, tehnološki velikani pa bodo imeli omejeno tržno moč.

Novica

Pravni mreži za varstvo demokracije nagrada Državljan Evrope

Evropski parlament je danes razglasil dobitnike nagrad Državljan Evrope za leto 2022. Med 30 dobitniki iz 24 držav članic je tudi slovenska Pravna mreža za varstvo demokracije, ki s pravnimi mnenji, stališči in pozivi varuje demokratično, odprto, svobodno in solidarno družbo, so sporočili iz Evropskega parlamenta.

Novica

Slovenija dobila dve evropski digitalni inovacijski stičišči

Slovenija je bogatejša za dve evropski digitalni inovacijski stičišči (EDIH). Evropska komisija je namreč zaključila pregled vlog, ki so prispele na razpis, in status evropskega digitalnega stičišča med drugim podelila slovenskima konzorcijema DIGI-SI in SRC-EDIH, so sporočili iz službe vlade za digitalno preobrazbo.

Novica

Šola ambasadorka Evropskega parlamenta mariborska II. gimnazija

S sklepno slovesnostjo v Ljubljani se je zaključila letošnja izvedba izobraževalnega projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, v katerem je sodelovalo 75 slovenskih srednjih šol in dijaških domov oz. več kot tretjina vseh. Zmagovalka je II. gimnazija Maribor, drugo mesto je pripadlo Gimnaziji Nova Gorica, tretje pa Gimnaziji Ormož.

Novica

Delavnica skupinske meditacije za sinhronizacijo možganov s telesom

Mladinski svet Slovenije (MSS) je v začetku maja pripravil več kot 20 dogodkov v okviru projekta Poveži in REaktiviraj skupnost. S projektom, ki ga je finančno podprl Evropski parlament, so v MSS želeli spodbuditi aktivnosti, ki bi prispevale k ponovnemu zagonu družabnega življenja po epidemiji Covid-19.

Naloži več vsebin ...