#EUface

Novica

EU konkretno

Mladim kmetom 12 milijonov evrov zagonske pomoči

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v uradnem listu objavilo javni razpis za dodelitev zagonske pomoči mladim kmetom za vzpostavitev kmetijskega gospodarstva in kmetijske dejavnosti. Skupna vrednost nepovratnih sredstev je 12,16 milijona evrov, pri čemer bo tretjino prispeval evropski sklad za razvoj podeželja.

Novica

Na voljo 120 milijonov evrov za inovativne projekte mest

Evropska pobuda za mesta (EUI) je objavila razpis za inovativne projekte v mestnih območjih, ki naslavljajo eno od treh tem - ozelenitev mest, trajnostni turizem in izkoriščanje talentov v mestih, ki se krčijo. Na voljo je 120 milijonov evrov, rok za prijavo je 5. oktober, so sporočili z ministrstva za naravne vire in prostor.

Novica

Pirc Musar in Lenarčič ob dnevu Evrope izpostavila dosežke in odgovornost EU

Predsednica republike Nataša Pirc Musar in evropski komisar Janez Lenarčič sta ob odprtju današnje osrednje slovesnosti ob dnevu Evrope v Ljubljani izpostavila dosedanje dosežke evropskega povezovanja. Pirc Musar je ob tem tudi opozorila na odgovornost Evropske unije v boju proti podnebnim spremembam, Lenarčič pa na dejstvo, da v Evropi ni miru.

Naloži več vsebin ...