#EUface

Novica

Lenarčič v okviru mladinskega dialoga mlade pozval k aktivnemu državljanstvu

V sklopu evropskega leta mladih je v četrtek v Hiši EU potekal mladinski dialog z evropskim komisarjem za krizno upravljanje Janezom Lenarčičem. Ta je mlade spodbudil k vključevanju v prostovoljske dejavnosti doma in v tujini ter jih pozval, naj bodo politično aktivni, se udeležujejo volitev in branijo evropske vrednote, so navedli v Mreži MaMa.

Novica

Dokumentarec Žival Cyrila Diona najboljši film po izboru mladih po Evropi

Francoski dokumentarni film Žival (Animal) režiserja Cyrila Diona je letošnji prejemnik Evropske nagrade mladega filmskega občinstva, ki jo podeljuje Evropska filmska akademija s sedežem v Berlinu (EFA). O dobitniku nagrade je glasovalo 3100 najstnikov iz več kot 40 držav. Film je nagrado prejel na zaključni spletni podelitvi v nedeljo.

Novica

Evropski parlament potrdil uvedbo enotnega polnilnika v EU

Evropski parlament je danes sprejel direktivo, v skladu s katero bo do konca leta 2024 v EU zaživel enotni polnilnik za prenosne elektronske naprave. Mobilni telefoni, tablični računalniki in druge prenosne naprave bodo opremljene s polnilnikom tipa USB-C. To bo poenostavilo življenje Evropejcev, je poudarila evropska komisarka Margrethe Vestager.

Naloži več vsebin ...