#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Priložnost

Kmalu razpis šolskega ministrstva za krepitev kompetenc mladih

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila finančno podporo za javni razpis, namenjen krepitvi kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost, ki ga bo kmalu objavilo šolsko ministrstvo. Za nekaj več kot dva milijona evrov vreden razpis bo Evropski socialni sklad prispeval 1,6 milijona evrov.

Priložnost

Bliža se sedmi evropski teden programiranja

V soboto se začenja sedmi evropski teden programiranja, v okviru katerega se bodo po Evropi in širše do 20. oktobra zvrstili različni dogodki na temo programiranja in digitalne pismenosti. Številne aktivnosti bodo na voljo tudi v okviru slovenskega tedna programiranja, ki se bo v soboto začel z otvoritvenim dogajanjem v ljubljanskem Poligonu.

Priložnost

Tudi letos s kratkim videom o evropskih projektih do letalskih kart

V vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so po uspešni lanski izvedbi, tudi letos objavili video natečaj EU projekt, moja zgodba, v okviru katerega bodo nagradili najboljše kratke, do 60-sekundne videe, ki prikazujejo projekte, sofinancirane iz evropskih sredstev oziroma z njimi povezano osebo ali zgodbo.

Priložnost

ESA z novim razpisom Fly Your Satellite za študente

Evropska vesoljska agencija (ESA) zbira prijave za nov razpis v sklopu programa Fly Your Satellite, h kateremu vabijo študentske skupine iz držav članic ESA ter Kanade in Slovenije. Prijave so odprte do 13. oktobra, decembra pa bodo v Noordwijku na Nizozemskem predvidoma pripravili delavnico za finaliste.

Naloži več vsebin ...