#EUface

Priložnost

Kdo bo letošnji inovativni kmet/kmetica leta?

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zveza slovenske podeželske mladine spodbujata inovativnost med mladimi na podeželju, zato vabita mlade kmetice in kmete k oddaji vlog za izbor inovativna mlada kmetica, inovativni mladi kmet 2017. Prijave zbirajo do vključno 23. avgusta.

Priložnost

Prijave na sedmi natečaj MOSovi podjetni talenti do 30. junija

Celjski sejem zbira prijave na sedmi natečaj MOSovi podjetni talenti do 30. junija. Na natečaj se lahko prijavijo podjetniki oziroma člani podjetniške skupine, stari od 18 do 35 let. Najboljših 10 podjetniških idej bo dobilo paket storitev na mednarodnem obrtnem sejmu (MOS), ki vključuje brezplačno predstavitev na skupnem razstavnem prostoru s potrebno opremo.

Priložnost

V okviru Evropske noči raziskovalcev 2017 razpisan nagradni natečaj

Slovenski konzorcij Univerz v Mariboru in v Novi Gorici, Univerze na Primorskem, Nacionalnega inštituta za biologijo in Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je v okviru Evropske noči raziskovalcev 2017 razpisal nagradni natečaj za učence osnovnih in srednjih šol, da bi skozi teme razmišljali o poklicu raziskovalca in tako bolje spoznali znanost.

Priložnost

Premogovnik Velenje zaposluje nove kadre in deli štipendije

Premogovnik Velenje si prizadeva za večje zanimanje za rudarske poklice, saj kadrovski trendi kažejo, da bomo te poklice v prihodnosti še vedno potrebovali. Za potrebe proizvodnega procesa so maja tako zaposlili 35 sodelavcev, jeseni pa načrtujejo dodatne zaposlitve za pripravnike tehnične stroke in nekvalificirane delavce.

Naloži več vsebin ...