#EUface

Priložnost

Znane prve prejemnice sredstev za brezplačni dostop do spleta

Evropska komisija je nedavno objavila izid prvega poziva pobude WiFi4EU za brezplačni dostop do brezžičnega interneta na javnih mestih. Na prvi poziv je prispelo tudi 125 vlog slovenskih občin, od katerih jih bo bon za vzpostavitev omenjene povezave v višini 15.000 evrov dobilo 89. Komisija je za prvi razpis namenila skupaj 42 milijonov evrov.

Priložnost

Priložnost za opravljanje delovne prakse v tujini

Zavod za novodobno izobraževanje objavlja v okviru projekta PRO MOVE (Promoting long term mobility in VET) razpis za prosta mesta za sedemmesečne delovne prakse v Italiji, Nemčiji, Španiji, v Veliki Britaniji, na Nizozemskem in Poljskem. K prijavi vabijo vse, ki so v šolskem letu 2017/18 končali katerokoli smer poklicnega ali tehniškega izobraževanja in niso nadaljevali študija oziroma se še niso zaposlili.

Priložnost

Prijavi se za štipendijo za študij na Kitajskem

Kitajska študentom slovenskih univerz ponuja tri štipendije za študij v šolskem letu 2019/2020 na Beijing Institute of Technology (BIT). Štipendijo je mogoče pridobiti za dveletni magistrski ali štiriletni doktorski študij na univerzi BIT v angleškem jeziku. Prijaviti se je mogoče do 31. decembra.

Naloži več vsebin ...