#EUface

Novica

Zaživela bo vzorčna kmetija za Slovence v Gorskem kotarju

Kmetijski minister Dejan Židan in minister za Slovence po svetu Žmavc sta danes podpisala pol milijona vreden sporazum o skupnem sodelovanju in financiranju vzorčne kmetije za Slovence na območju Gorskega kotarja. Nosilec kmetije Zoran Ožbolt si želi, da bi mladi ostajali na tem območju in da bo ta projekt pomagal prav k temu cilju.

Novica

Mladi v ljubljanskih mladinskih centrih kakovostno preživljajo svoj prosti čas

Štirje četrtni mladinski centri v Ljubljani predstavljajo varen prostor za mlade iz lokalne skupnosti. Njihov namen je predvsem kakovostno preživljanje prostega časa mladih, je za STA pojasnila koordinatorka v bežigrajskem centru Maja Majcen. To poletje bodo organizirali tudi različne tabore, enodnevne izlete, poletne šole in festivale.

Novica

V Slovenski Bistrici imajo prvi klopci za polnjenje e-naprav

Ljudska univerza Slovenska Bistrica je v neposredni bližini svojih prostorov nedavno postavila prvi solarni polnilni klopci v Sloveniji. Okoli 4000 evrov vredna naložba, ki so jo v celoti financirali sami, uporabnikom ob počitku hkrati omogoča uporabo sončne energije za brezplačno polnjenje svojih elektronskih naprav.

Novica

Mariborski študenti s projektom za zaščito Črnega jezera

Ekipa študentov mariborske fakultete za gradbeništvo se je pod vodstvom Matjaža Nekrepa Perca skupaj s pedagoškimi in delovnimi mentorji že marca lotila evropsko podprtega nekajmesečnega projekta, v okviru katerega multidisciplinarno obravnava problem zaraščanja ter morebitnega postopnega izginotja Črnega jezera.

Novica

Mlade ozaveščali o drogah z natečajem Obrazi droge: Poglej me zdaj

Člani projekta V odsevu so danes na novinarski konferenci ob zaključku likovnega natečaja Obrazi droge: Poglej me zdaj izpostavili, da so z njim želeli predvsem ozaveščati mlade o drogah. S projektom V odsevu pa skušajo izobraževati predvsem dijake, saj se jim zdijo ti po besedah vodje odnosov z javnostmi Valentine Pevec najbolj občutljiva skupina.

Naloži več vsebin ...