#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Novica

Evropski potrošniki odslej še bolj zaščiteni

Veljati je začela nova uredba EU o sodelovanju na področju varstva potrošnikov, ki po navedbah Evropske komisije prinaša boljšo zaščito potrošnikov. Med drugim bodo lahko po novem nacionalni organi za varstvo potrošnikov s spletnih strani ali družbenih medijev zahtevali umik ali zakritje ali popravek informacij, ki bi vsebovale prevare.

Novica

V evropskih šolah iščejo tudi učitelje slovenščine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo poziv za napotitev na delo v evropskih šolah. Izbrali bodo tri učiteljice oz. učitelje, od tega dva učitelja slovenščine, ki se bodo v Bruslju ali v Luksemburgu lahko zaposlili za devet ali celo za 12 let. Rok za prijave je 3. marec, je na vladnih spletnih straneh objavilo ministrstvo.

Novica

SID banka partner EU na področju instrumenta za povezovanje Evrope

SID banka je z EU podpisala administrativni sporazum o kombiniranem financiranju na področju Instrumenta za povezovanje Evrope v prometnem sektorju, so sporočili iz banke. Potencialne investitorje na področju mobilnosti pozivajo, naj pri njih preverijo možnosti financiranja svojih projektov in pridobitve povratnih sredstev.

Novica

Migracijski pojmovnik za boljše razumevanje migracij pri mladih

V Univerzitetni knjižnici Maribor (UKM) bodo danes odprli razstavo ilustracij, ki jih za knjižno zbirko Pojmovniki riše stripar in ilustrator Izar Lunaček. Nato pa bo sledila predstavitev nove knjige iz te zbirke. Gre za Migracijski pojmovnik za mlade, ki ga je pripravila etnologinja Kristina Toplak.

Novica

Evropski parlament razglasil podnebne izredne razmere

Evropski poslanci so danes na zasedanju v Strasbourgu sprejeli resolucijo o razglasitvi podnebnih in okoljskih izrednih razmer v Evropi in po svetu. Za v veliki meri simbolično resolucijo je glasovalo 429 poslancev, 225 jih je bilo proti, 19 pa se jih je vzdržalo.

Naloži več vsebin ...