#EUface

Prijatelji, naša pravica do obveščenosti je ogrožena. STAnje je resno.
Vlada je zaustavila financiranje Slovenske tiskovne agencije. Zato s kampanjo za obSTAnek naslavljamo vse nas. Ljudi, ki si zaslužimo kakovostno službo obveščanja.
NAROČNIK: Društvo novinarjev Slovenije, Vošnjakova ulica 8, 1000 Ljubljana

Ne/Ja - razbijalka mitov

Novica

Prebivalstvo Slovenije predstavlja pol odstotka celotnega prebivalstva EU

Statistični urad Slovenije je pred dnevom Evrope objavil zanimive statistične podatke, ki kažejo, kako pisana družina držav je EU. V Sloveniji povprečno na kvadratnem kilometru živijo 103 prebivalci, po številu prebivalcev se uvršča med manjše države, slovenski otroci družinsko gnezdo zapustijo več kot desetletje za Švedi.

Novica

Predsedniki držav članic pred dnevom Evrope vabijo na skupni pogovor o EU

Predsedniki držav članic Evropske unije v skupnem pismu pred dnevom Evrope in začetkom konference o prihodnosti Evrope vabijo vse Evropejce k sodelovanju pri oblikovanju skupne evropske prihodnosti. Pismo, ki je nastalo na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika Italije Sergia Mattarelle, je podpisalo 21 predsednikov.

Novica

EU objavila natečaj Evropska prestolnica pametnega turizma 2022

Evropska komisija je danes objavila natečaj Evropska prestolnica pametnega turizma 2022. K natečaju so vabljena mesta, ki želijo predstaviti inovativne turistične prakse v tekmovalnih kategorijah dostopnost, obnovljivost, digitalizacija, kulturna dediščina in ustvarjalnost. Rok za prijavo k natečaju je 16. junij 2021.

Naloži več vsebin ...