#EUface

Novica

Na okrogli mizi o vprašanju dolgotrajne oskrbe

Slovenska tiskovna agencija (STA) danes organizira okroglo mizo o vprašanju dolgotrajne oskrbe. Na okrogli mizi bo govora med drugim o tem, kaj na področju dolgotrajne oskrbe dela država ter kaj in kdaj se lahko pričakuje od novega zakona o dolgotrajni oskrbi.

Novica

Dopisnik Spiegla: O evropski politiki bi morali poročati kot o domači

Bruseljski dopisnik nemškega tednika Spiegel Peter Müller je na petkovem pogovoru v Trubarjevi hiši literature novinarjem svetoval, da je treba o evropski politiki poročati kot o domači, saj ima ta neposreden vpliv tudi na države članice. Na ta način bi lahko novice iz Bruslja imele večji doseg v domači javnosti, je ocenil.

Novica

Šarec mladim podnebnim protestnikom ponudil sodelovanje

Predstavnike gibanja Mladi za podnebno pravičnost, ki so organizirali današnje podnebne proteste mladih po vsej Sloveniji, je v prostorih vlade v Ljubljani danes sprejel premier Marjan Šarec. Mladi so mu predali svoje zahteve in konkretne predloge ukrepov, Šarec pa jim je ponudil sodelovanje pri oblikovanju bodoče podnebne politike države.

Novica

Na letnem srečanju članov SAZU z mladimi o fiziki osnovnih delcev

Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU) in Slovenska znanstvena fundacija (SZF) ob evropskem dnevu za mlade, ki ga letos obeležujemo 14. marca, pripravljata osrednji dogodek - tretje letno srečanje članstva SAZU z mladimi. Tema dogodka, ki bo potekal pod geslom Prebujanje plemenitosti in modrosti, bo fizika osnovnih delcev.

Novica

Cirkuški spektakel Dunking Devils Live v Hali Tivoli

Slovenski akrobati Dunking Devils, ki gledalce vedno znova puščajo odprtih ust, letos praznujejo 10 let od ustanovitve. Jubilej bodo praznovali z velikim adrenalinskem 90-minutnim spektaklom Dunking Devils Live, ki bo 17. in 18. maja v ljubljanski Hali Tivoli v Ljubljani. Vstopnice so že na voljo, do 17. marca še po "early bird" cenah.

Naloži več vsebin ...