#EUface

Novica

Kampanja pred evropskimi volitvami bo odpirala tudi vprašanje prihodnosti EU

Letošnje evropske volitve bodo prelomne, je bilo slišati ob zadnjem zasedanju Evropskega parlamenta. Po eni strani se krepijo populistične in evroskeptične stranke, ki si želijo oslabitve EU, po drugi je blamaža ob brexitu dvignila zavedanje o prednostih članstva v EU, kar bodo na volitvah poskušale poudarjati predvsem največje politične skupine.

Novica

ZPS opozarja na zavajajoče privlačne trditve o prehranskih izdelkih

Potrošnike k nakupu hrane pogosto napeljujejo navedbe na izdelkih, kot so "spodbuja rast", "vsebuje vitamine in minerale" ter "bogat z vlakninami", a se pogosto izkaže, da ti izdelki vsebujejo tudi veliko sladkorja, maščobe ali soli. V Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) opozarjajo na zavajajoče oznake in se čudijo neodzivnosti Evropske komisije.

Novica

V italijanski Materi danes uradno odprtje EPK

V mestu Matera, ki leži daleč stran od turističnih poti na jugu Italije v pokrajini Bazilikata, bo danes slovesnost Evropske prestolnice kulture (EPK). Oblikovale jo bodo godbe, ki bodo v mesto prišle iz Bazlikate in drugih evropskih mest. Zbralo se bo okoli 2000 glasbenikov. V nedeljo se bo slavje nadaljevalo po drugih krajih Bazilikate.

Novica

Glasuj za svojega favorita na natečaju #EUandME

Žirija je izbrala deset finalistov natečaja za mlade filmske ustvarjalce v sklopu kampanje #EUandME, prejšnji teden pa se je začelo pettedensko javno spletno glasovanje, na katerem lahko vsak podpre svojega favorita. Pet najboljših bo dobilo po 7500 evrov mentorstvo priznanega režiserja za pomoč pri uresničitvi svoje ideje za kratki film.

Novica

Sredstva EU za kolesarsko stezo na Dunajski v Ljubljani

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori projektu rekonstrukcije kolesarske povezave ob Dunajski cesti v Ljubljani. Projekt Mestne občine Ljubljana je skupno vreden 6,2 milijona evrov, od tega bo sredstev EU okoli 1,2 milijona evrov.

Novica

Prodaja novih avtomobilov v EU upadla četrti mesec zapored

Decembra so bili v EU na novo registrirani 998.503 avtomobili, kar je 8,4 odstotka manj kot decembra lani in četrti zaporedni mesečni padec. V celotnem lanskem letu je bilo prodanih 15,14 milijona novih avtomobilov, kar je 0,1 odstotka več kot predlani, kažejo podatki Evropskega združenja proizvajalcev avtomobilov (ACEA).

Naloži več vsebin ...