#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Novica

Začenja se evropski teden mobilnosti

Začenja se evropski teden mobilnosti, ki spodbuja uvedbo trajnostnih prometnih ukrepov. Z različnimi dogodki bo v projektu tokrat sodelovalo rekordnih 78 slovenskih občin. Rdeča nit letošnjega tedna mobilnosti je Gremo peš!, ob čemer so različne organizacije izpostavile prednosti hoje.

Novica

Bruselj krepi udeležbo afriških študentov v programu Erasmus+

Evropska unija bo namenila dodatnih 17,6 milijona evrov v podporo več kot 8500 afriškim študentkam in študentom ter zaposlenim za sodelovanje v programu Erasmus+ v letošnjem letu. Dodatna sredstva so omogočila 40-odstotno povečanje udeležbe državljanov afriških držav v programu, so ta teden sporočili iz Bruslja.

Novica

Tuji študenti bodo lahko na Otoku delali do dve leti po končanju študija

Britanska vlada je danes predstavila novo politiko priseljevanja po brexitu, ki bo tujim študentom omogočila delo v državi do dve leti po zaključku študija. Kot je pojasnila britanska ministrica za podjetništvo Andrea Leadsom, s tem želijo pritegniti "najpametnejše in najboljše z vsega sveta", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novica

Predsednik Pahor z mladimi na Mini olimpijadi

Športna zveza Ajdovščina je ponovno pripravila Mini olimpijado, ki jo ob začetku šolskega leta namenjajo otrokom od šestega do desetega leta starosti. Tokrat se je najmlajšim pridružil tudi predsednik republike Borut Pahor in s tem tudi sam podprl razvoj športa.

Novica

Ljubljana bo teden mobilnosti obeležila z več kot 40 dogodki

Ljubljanska občina bo tudi letos sodelovala v kampanji Evropski teden mobilnosti, ki se bo letos odvijala v tednu od 16. do 22. septembra. Samo v Ljubljani se bo odvilo več kot 40 dogodkov, rdeča nit pa bo spodbujanje hoje. Slogan letošnje kampanje je namreč Gremo peš!. Teden mobilnosti se bo tradicionalno sklenil z dnevom brez avtomobila.

Naloži več vsebin ...