#EUface

Novica

Slovenska ekipa med najboljšimi na Nasa Space Apps Challenge

Slovenska ekipa Blue Ice je prepričala strokovnjake ameriške vesoljske agencije Nasa in se zapisala med najboljše na natečaju Nasa Space Apps Challenge v kategoriji Global impact. Vstopnico za globalno tekmovanje si je prislužila z zmago na hekatonu, ki ga je oktobra v Kopru organiziral Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP).

Novica

Povprečen Slovenec lani zavrgel 64 kilogramov hrane

V letu 2017 je povprečen prebivalec Slovenije zavrgel 64 kilogramov hrane ali štiri odstotke manj kot v letu prej. Med zavrženimi količinami je bilo po ocenah statističnega urada 38 odstotkov užitnega dela, ki bi ga lahko z osveščanjem in pravilnim odnosom do hrane zmanjšali ali preprečili.

Novica

V Ljubljani prvo klavirsko tekmovanje Janez Matičič

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana (KGBL) je pripravil 1. mednarodno klavirsko tekmovanje Janez Matičič 2018, namenjeno pianistom vseh narodnosti do 35 let. Potekalo bo od danes do sobote v Ljubljani, prijavilo pa se je 44 pianistov iz sedmih držav - Slovenije, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Avstrije, Italije in Ukrajine, so sporočili s KGBL.

Novica

EU dosegla politični dogovor o evropski spletni domeni

Evropski parlament, Svet EU in Evropska komisija so dosegli politični dogovor o reviziji uredbe o vrhnji domeni .eu. Po novih predpisih bodo lahko državljani EU in Evropskega gospodarskega prostora domeno registrirali tudi zunaj EU ne glede na državo bivanja. Revizija prinaša tudi boljšo strukturo upravljanja domene in posodobljen pravni okvir.

Novica

Za izobraževanje odraslih skoraj 700.000 evrov

Ministrstvo za izobraževanje je danes objavilo javni razpis za sofinanciranje programov in dejavnosti izobraževanja odraslih v letu 2019. Cilj razpisa je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje, s posebnim poudarkom na nižje izobraženih in drugih ranljivih skupinah. Razpis je vreden 696.000 evrov, rok za oddajo vlog pa je 9. januar.

Novica

V EU dogovor o pravicah potrošnikov v primeru nakupa blaga z napako

Pravosodni ministri EU so danes v Bruslju dosegli načelni dogovor o novih pravilih o pravicah potrošnikov v primeru nakupa blaga z napako. Za naše državljane je to korak naprej, zlasti pri varstvu njihovih pravic pri nakupu na spletu oziroma na daljavo, je poudarila pravosodna ministrica Andreja Katič.

Naloži več vsebin ...