#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Novica

Društvo Viljem Julijan poziva k ureditvi paliativne oskrbe za otroke

Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan je pozvalo k ureditvi paliativne oskrbe za otroke in celostne podpore za oskrbo otrok z neozdravljivimi redkimi boleznimi. "Trenutno so mnoge družine v situaciji, ko morajo zbirati zamaške in star papir, da lahko otrokom omogočijo dodatne fizioterapije," so zapisali v sporočilu.

Novica

Mladinski svet opozoril na duševne stiske mladih ob osamosvajanju

V Mladinskem svetu Slovenije so ob današnjem dnevu duševnega zdravja opozorili na po njihovi oceni premalo naslovljeno področje duševnega zdravja v Sloveniji. Posledice nereguliranega področja prizadenejo tudi mlade, ki se ob vstopu v samostojno življenje srečujejo še z mnogimi drugimi izzivi, kot sta iskanje primerne zaposlitve in stanovanja.

Novica

Festival mlade literature Urška v polnoletnost

Koroška bo letos že 18. gostila mlade literate in ljubitelje pisane besede, ki bodo od danes do sobote v Slovenj Gradcu prebirali, poslušali in ustvarjali literaturo na zaključnem delu Festivala mlade literature Urška. Osrednja prireditev z razglasitvijo uršljana oz. uršljanke 2019 bo v petek zvečer. Za naziv se poteguje šest finalistov.

Novica

Mariborski dijaki postavili klop za polnjenje elektronskih naprav

Pred Srednjo elektro-računalniško šolo v Mariboru so danes predali namenu E-klopco, ki so jo izdelali dijaki. Na njej si bodo lahko s pomočjo sončne energije napolnili mobilne telefone ali druge elektronske naprave. Prva takšna klop v mestu ima po navedbah MKC Maribor poleg pomembne uporabne tudi socialno vlogo, saj je idealna za druženje.

Novica

Skavti spodbujajo k zavezi za nenasilje v mladinskem delu

Ob Tednu otroka skavti odpirajo prostor za družbeni pogovor o nenasilju. Verjamejo, da je skrb za ustvarjanje varnega prostora ključnega pomena za vzgojo, zdravje in osebni razvoj otrok in mladostnikov, zato opozarjajo na pomembnost zaveze mladinskih organizacij in organizacij, ki delajo z mladimi, k nenasilju.

Naloži več vsebin ...