#EUface

Novica

Eurobarometer kaže, da državljani vse bolj podpirajo EU

Anketa Eurobarometra, ki so jo predstavili leto dni pred volitvami v Evropski parlament, kaže, da podpora državljanov EU narašča. Glede na anketo sta več kot dve tretjini vprašanih (67 odstotkov) prepričani, da ima njihova država koristi od članstva v EU, kar je najvišji odstotek od leta 1983. V Sloveniji je takega mnenja 73 odstotkov vprašanih.

Novica

V Ljubljani festival inovacij Mini Maker Faire

V slovenski prestolnici bo v soboto potekal dogodek Ljubljana Mini Maker Faire, ki združuje izumitelje, ustvarjalce, umetnike, znanstvenike in tehnološke zanesenjake. Dogodek bo povezal slovenske in tuje ustvarjalce, zainteresiranim obiskovalcem pa omogočil, da jih spozna preko številnih celodnevnih brezplačnih aktivnosti.

Novica

Ciril Jazbec prejemnik štipendije za vizualno pripoved o podnebnih spremembah

Fotograf Ciril Jazbec si je s projektom Melting Away prislužil letošnjo štipendijo za vizualno pripoved o podnebnih spremembah, ki jo podeljujeta United Photo Industries in tehnološka platforma Visura. Štipendija v skupni vrednosti več kot 10.000 ameriških dolarjev vključuje 3000 dolarjev denarne nagrade in postavitev samostojne razstave.

Novica

Študenti in rekreativci bodo tekli na Ljubljanski grad

Študenti in rekreativci se bodo danes podali na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Potekal bo namreč že 25. dobrodelni Decathlon študentski tek na grad, ki pa se ga bo udeležila tudi petčlanska ekipa EUfac, ki jo sestavljajo sodelavci Slovenske tiskovne agencije.

Naloži več vsebin ...