#EUface

Novica

Na fakultetah se začenja drugi prijavni rok

Na visokošolskih zavodih se danes začenja drugi prijavni rok, ki bo potekal do 29. avgusta, kandidati pa bodo obvestilo o tem, ali so bili sprejeti, dobili najpozneje do 25. septembra. Še danes pa je možen vpis na višje šole za tiste kandidate, ki so bili sprejeti v prvem prijavnem roku. Prijave za drugi rok bodo začeli zbirati 28. avgusta.

Novica

Po zagotovilih vlade mladi prioriteta, njihove pobude dobrodošle

Vsaka investicija v mlade je investicija v družbo znanja in napredka, je ob mednarodnem dnevu mladih izpostavil premier Miro Cerar. Zagotovil je, da so mladi stalna prioriteta vlade. Po besedah ministrice za izobraževanje Maje Makovec Brenčič so vrata ministrstva za predloge mladih odprta na stežaj, njihove pobude pa dobrodošle.

Novica

S kampanjo Partycipiraj do večje aktivnosti mladih

Ob Mednarodnem dnevu mladih je Mladinski svet Slovenije začel kampanjo Partycipiraj, s katero bodo mlade spodbujali, da se aktivirajo tako športno kot tudi družbeno. Predsednik sveta Tin Kampl je ob tem poudaril, "da je dovolj teka za vozom in drobtinic oblastnikov. Čas je, da se mladi zganemo in prevzamemo vajeti voza v svoje roke".

Novica

Mladi v Mariboru opozorili na stanovanjsko problematiko

Mestni mladinski svet Maribor (MMSM) je pred sobotnim mednarodnim dnevom mladih danes na Trgu Leona Štuklja začel kampanjo Najprej štalca, s katero opozarjajo na aktualno stanovanjsko problematiko mladih v mestu. Na trgu so simbolično postavili šotore in začeli zbirati podpise pod pobudo za to, da bi prazna občinska stanovanja namenili njim.

Novica

Na evropski ravni zaščiten tudi štajerski hmelj

Evropska komisija je danes v uradnem listu EU objavila registracijo štajerskega hmelja kot proizvoda z zaščiteno geografsko označbo. Ta je tako že 24. slovenski proizvod, zaščiten pri Evropski komisiji. Glede zaščite omenjenega hmelja sta se Slovenija in Avstrija dogovorili že v začetku marca.

Novica

Delež mladih v Sloveniji in v EU upada

V Sloveniji in EU je opazen trend padanja deleža mladih med 15 in 29 letom starosti. V Sloveniji je bil delež mladih lani 15,9 odstotka, od leta 2011 se je zmanjšal za 2,4 odstotne točke. V EU je bilo mladih lani nekoliko več, 18,3 odstotka, kar je 0,9 odstotne točke manj kot leta 2011, so pred sobotnim mednarodnim dnevom mladih sporočili iz Sursa.

Naloži več vsebin ...