#EUface

Novica

Na konferenci z mladimi o pomenu trajnostne mobilnosti in možnih rešitvah

V Evropskem tednu mobilnosti v Ljubljani poteka prva nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade z naslovom Ali lahko zgradimo boljšo, čistejšo in varnejšo prihodnost?. Pripravili so jo na pobudo mladih, povezala pa je akterje z različnih področij. Mladim so ob tej priložnosti namenili tudi priročnik o okolju, prometu in zdravju.

Novica

Tomčeva vidi pozitivne rezultate Pobude za zaposlovanje mladih

Pobuda za zaposlovanje mladih, eden glavnih finančnih virov EU v podporo izvajanju Jamstva za mlade, prinaša številne pozitivne rezultate, zato jo je smiselno nadaljevati. Vendar pa so potrebni določeni popravki in izboljšave, da bo ves denar dejansko prišel do mladih, je poudarila evropska poslanka Romana Tomc.

Novica

Krška občina podprla 5200 ur počitniškega dela mladih

V Občini Krško so v začetku počitnic objavili razpis, ki je tamkajšnjim mladim omogočil počitniško delo, med katerim so dobili delovne izkušnje in hkrati spoznali poklice, za katere primanjkuje kadra. Občina je v ta namen zagotovila 26.000 evrov podpore, s tem pa vse od julija do konca septembra mladim omogočila skupaj 5200 ur počitniškega dela.

Novica

S številnimi dogodki po državi se začenja Evropski teden mobilnosti

S številnimi dogodki po državi se danes začenja Evropski teden mobilnosti. V Ljubljani se bodo danes zbrali udeleženci Eco relija, ki jih bo ob zaključku prireditve nagovorila evropska komisarka za promet Violeta Bulc. Letos bo sicer Evropski teden mobilnosti potekal pod sloganom Združimo moči, delimo si prevoz.

Novica

V Stražišču v okviru evropskega projekta vaja evakuacije šole

V sklopu aktivnosti evropskega projekta Postanimo odporni na nesreče danes v Stražišču pri Kranju na objektu stare šole poteka evakuacijska vaja. Njen namen je praktična seznanitev otrok in učiteljev s tem, kako se pripraviti na morebitne nesreče, ki nas lahko doletijo, in kako se nanje pravilno odzvati.

Naloži več vsebin ...