#EUface

Novica

Evropski poslanci za pocenitev telefonskih klicev v EU

Evropski poslanci so danes potrdili nova pravila na področju telekomunikacij, ki omejujejo ceno telefonskih klicev in sporočil SMS znotraj unije. Po novi zakonodaji bodo morale države do leta 2020 tudi vzpostaviti izredno hitro omrežje 5G v večjih evropskih mestih ter sistem obveščanja o izrednih stanjih ali nesrečah preko sporočil SMS.

Novica

Filmska nagrada lux letos Bojevnici

Filmsko nagrado lux Evropskega parlamenta letos prejme Bojevnica islandskega režiserja Benedikta Erlingssona, je danes v Strasbourgu sporočil predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani. Režiser je ob prejemu nagrade sporočil evropskim poslancem, da so kot politiki pogumni, saj se soočajo z izzivom boja proti podnebnim spremembam.

Novica

Državljani EU na portalu Kaj Evropa počne zame do konkretnih informacij

Evropski parlament je zagnal nov spletni portal Kaj Evropa počne zame, na katerem lahko državljani Evropske unije dobijo informacije o vplivu EU na vsakdanje življenje. Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je portal na današnji predstavitvi ocenil za dragoceno orodje v prizadevanjih, da bi Evropo približali državljanom.

Novica

Z razstavo o solinarstvu do popularizacije dediščine

V portoroškem Monfortu bodo popoldne odprli multimedijsko razstavo Sal nostrum - Iz solin v skladišča soli. Razstava je nastala v sklopu projekta YouInHerit, katerega namen je po besedah direktorja pomorskega muzeja Franca Jurija vključevanje mladih v proučevanje, oživljanje in popularizacijo kulturne dediščine in tradicionalnih obrti.

Naloži več vsebin ...