#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Novica

Vpis bo omejen na 43 javnih srednjih šolah

Do 23. aprila, ko je bil končan rok za prenos prijav, se je za vpis v srednje šole za šolsko leto 2019/2020 na 22.796 razpisanih mest prijavilo 18.811 kandidatov, lani pa 18.175. V prenosnem roku je svojo prijavo preneslo 925 kandidatov. Vpis bo omejen na 43 javnih šolah, lani na 41 šolah in eni zasebni, so sporočili s pristojnega ministrstva.

Novica

Pivčeva za več lokalne in ekološke hrane v šolski prehrani

V Ljubljani danes poteka strokovni posvet o organizirani prehrani otrok in mladostnikov. V sistem šolske prehrane je treba vključiti več lokalne in ekološke hrane, je ocenila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, ki si želi tudi nadzora nad tem.

Novica

EU pred sezono gozdnih požarov vzpostavlja gasilsko floto

Evropska komisija je v okviru priprav na poletno sezono požarov v naravi vzpostavila prvo floto gasilskih zrakoplovov na podlagi novega sistema rescEU za boj proti naravnim nesrečam. Floto rescEU bo na začetku sestavljalo sedem letal in šest helikopterjev za gašenje požarov iz zraka, so danes sporočili iz Bruslja.

Novica

Sprejeta prepoved plastike za enkratno uporabo v EU

Svet EU je danes potrdil direktivo, ki omejuje plastiko za enkratno uporabo v EU, s čimer je direktiva naredila še zadnji korak v postopku sprejemanja. Prepoved bo od leta 2021 veljala predvsem za izdelke, za katere so na voljo okolju bolj prijazne alternative, med njimi plastični krožniki, vatirane palčke in slamice.

Naloži več vsebin ...