#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Novica

Za študentske inovativne projekte dobrih 1,96 milijona evrov

Ministrstvo za izobraževanje in Evropski socialni sklad bosta v študijskem letu 2019/2020 sofinancirala 115 študentskih inovativnih projektov 19 visokošolskih zavodov iz vzhodne in zahodne regije v skupni vrednosti nekaj več kot 1,96 milijona evrov. Program vzpodbuja sodelovanje in povezovanje teh zavodov z negospodarskim in neprofitnim sektorjem.

Novica

Klub slovenskih podjetnikov s programom ukrepov za mlade

Klub slovenskih podjetnikov (SBC) je na današnjem tretjem forumu na Brdu pri Kranju predstavil več konkretnih ukrepov za vzpostavitev okolja, ki bi pripomogli k temu, da mladi ne bi odhajali v tujino oziroma da bi se vrnili v Slovenijo. Predloge so na forumu, ki poteka pod geslom Mladi so prihodnost podjetne Slovenije, pozdravili tudi politiki.

Novica

Nemška vasica po brexitu postala novo geografsko središče EU

Z izstopom Združenega kraljestva se je geografsko središče Evropske unije premaknilo proti jugovzhodu in je zdaj na polju v vasici Gadheim v osrednjem delu Nemčije. Lokalne oblasti so novo središče unije že označile z zastavami in drogom, minulo noč pa je tam brexit objokovalo okoli 300 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Novica

Mesec varne rabe interneta letos osredotočen na prijaznejši internet

Februar je mesec varne rabe interneta, 11. februarja pa bodo številne države obeležile tudi dan varne rabe interneta. Ta bo letos potekal pod sloganom Skupaj za prijaznejši internet, njegov cilj pa je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za najmlajše uporabnike interneta.

Novica

Na voljo še 14,4 milijona evrov za mlade prevzemnike kmetij

Ministrstvo za kmetijstvo je v uradnem listu objavilo šesti in zadnji razpis v okviru podukrepa za zagon dejavnosti za mlade kmete iz programa za razvoj podeželja za obdobje 2014-2020. Razpisanih je še 14,4 milijona evrov nepovratnih sredstev za mlade prevzemnike kmetij.

Naloži več vsebin ...