#EUface

Novica

Najpomembnejše vloge v politiki in družbi bodo za en dan prevzeli otroci

Najpomembnejše vloge v politiki in družbi bodo danes imeli otroci. Današnji svetovni dan otroka, 20. november, bo namreč potekal pod geslom Vodenje bodo prevzeli otroci. V globalni akciji Unicefa bodo otroci za en dan prevzeli najpomembnejše vloge v državni in lokalni politiki, medijih, športu in kulturi, akciji pa se je pridružila tudi Slovenija.

Novica

Na Ritmu mladosti v Stožicah se bosta križala Dan D in Mi2

Collegium Mondial Travel in Radio Antena za 8. decembra v Stožicah napovedujeta nov Ritem mladosti. Gre za znan format preigravanja dveh velikih glasbenih skupin na dveh odrih, tokrat bo od 20. ure naprej osrednja točka križanje skupin Dan D in Mi2. Ob njih bodo nastopili še nemški DJ Alle Farben, srbski S.A.R.S. ter raperja Nipke in Trkaj.

Novica

ZPMS pred svetovnim dnevom otrok za varno in spodbudno okolje najmlajših

Ob obletnici sprejetja konvencije o otrokovih pravicah bo v ponedeljek potekal svetovni dan otrok. Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je ob tej priložnosti v svoji poslanici zapisala, da je njihovo prizadevanje usmerjeno v to, da bi si vsi prizadevali zagotoviti vsem otrokom kakovostno, varno in vsestransko spodbudno okolje.

Novica

Evropski teden zmanjševanja odpadkov za ponovno uporabo

V soboto se začenja evropski teden zmanjševanja odpadkov, letos posvečen temi ponovne uporabe. Cilj pobude je "pokazati, kako enostavno je vdahniti novo življenje stvarem, za katere smo menili, da so postale neuporabne, in najti vrednost tudi v starih stvareh", navajajo na ministrstvu za okolje in prostor.

Naloži več vsebin ...