#EUface

Novica

Eurobarometer: Državljani cenijo EU bolj kot kdaj koli prej

Podpora članstvu v Evropski uniji narašča, je potrdila septembrska javnomnenjska raziskava Eurobarometer. V njej je članstvo svoje države v povezavi kot dobro ocenilo 62 odstotkov Evropejcev, kar je najvišji delež v zadnjih 35 letih. Takšnega mnenja je 56 odstotkov slovenskih državljanov, so danes sporočili iz Evropskega parlamenta.

Novica

Z obiski šol mlade nagovarjajo k sprejemanju drugačnosti in odgovornemu ravnanju

"Moje ime je Rok, sem tetraplegik," svoj pogovor s šolarji domžalske osnovne šole začne član Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Redno obiskujejo šole, predavajo otrokom o preprečevanju poškodb hrbtenjače in izzivih življenja na vozičku. Otroci so na Rokovem predavanju tihi, na poligonu za preizkušanje arhitektonskih ovir pa se razživijo.

Novica

Klampferjeva za dodatni termin za izplačilo štipendij določila 26. oktober

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer je zaradi manjšega števila izplačanih štipendij v oktobru odredila dodatni termin za obdelavo in izplačilo državnih in Zoisovih štipendij, na katere bi morali vlagatelji sicer počakati do 9. novembra. Dodatno izplačilo bo tako 26. oktobra, so zapisali na ministrstvu.

Novica

Začenja se teden brezplačnih vadb po vsej Sloveniji

Vseslovenska športno medgeneracijska akcija Simbioza Giba bo že peto leto zapored spodbujala k gibalno-športnim aktivnostim in ozaveščala o zdravem življenjskem slogu. V tednu dni bo na skoraj 500 različnih lokacijah po Sloveniji omogočena brezplačna vadba za vse generacije, so v vabilu na akcijo zapisali organizatorji.

Naloži več vsebin ...