#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Novica

Študenti z uporabnimi idejami na področju izobraževanja

Študenti so v okviru programa Po kreativni poti do znanja in Študentskih projektov za družbeno korist, ki se sofinancirata z državnimi in evropskimi sredstvi, razvili vrsto zanimivih projektov, med drugim s področja izobraževanja. Domislili so se na primer virtualne didaktične škatle, s katero bi si lahko pomagali učitelji.

Novica

Na ravni EU zaživela opazovalnica za vino

Na pobudo Evropske komisije je ta teden začela delovati opazovalnica za vino. Nova platforma bo zagotavljala analize in večjo preglednost cen, proizvodnje in trgovine za ta pomemben sektor evropskega kmetijstva, so sporočili iz Bruslja.

Novica

V evropskem tednu gozdov v ospredju krožno gospodarstvo

Ta teden obeležujemo evropski teden gozdov, ki je letos namenjen krožnemu gospodarstvu. Z vidika krožnega gospodarstva namreč vsako posekano drevo ponuja vir za široko paleto izdelkov in materialov, ki temeljijo na obnovljivih virih in jih je mogoče ponovno uporabiti in reciklirati.

Novica

V Brežicah o koristnosti mladinskega dela

V Mladinskem centru Brežice so danes pripravili posvet z okroglo mizo o koristnosti mladinskega dela za mlade same in lokalno skupnost. S konferenco Mladost je norost, po občini skače, kjer je most želijo okrepiti podporne strukture za razvoj tovrstnega dela in mladinske politike v lokalnih skupnostih in predstaviti zgledne primere.

Naloži več vsebin ...