#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Priložnost

Novica

Prijave za spodbude za zaposlovanje mladih do konca leta

Zavod RS za zaposlovanje je rok za prijavo za spodbude za trajno zaposlovanje mladih podaljšal do konca leta, so danes sporočili iz zavoda. Delodajalec lahko prek tega programa za zaposlitev brezposelne mlade osebe za nedoločen čas dobi 5000 evrov. Na voljo se še sredstva za zahodno Slovenijo, za vzhodno so že razdeljena.

Novica

Z zgodbo Slovenke se začenja nova serija podcastov Evropskega parlamenta

Evropski parlament je v okviru svojega avdio programa danes na mobilni aplikaciji Citizens' App zagnal serijo podcastov z naslovom Moja zgodovina, v katerih se srečujejo zgodovina in življenja evropskih državljanov. Kot prva bo v 24 uradnih jezikih Evropske unije objavljena zgodba iz Slovenije, ki jo pripoveduje 91-letna Elza Mavrič Kumar iz Goriških Brd.

Novica

Ljubljanska univerza sprejeta v mrežo evropskih univerz

Univerza v Ljubljani je postala del ene od sedemnajstih mrež evropskih univerz, ki jim bo Bruselj dal na voljo do 85 milijonov evrov. UL bo skupaj s še petimi drugimi univerzami del mreže Eutopia, v okviru katere si bodo prizadevali za okrepitev raziskav in inovacij ter večjo mobilnost študentov in osebja, so sporočili iz Bruslja.

ICYDK

Novica

Nagrajeni dijaški podjetniški projekt z novimi uspehi

Štirje nekdanji dijaki škofjeloške srednje šole za lesarstvo, ki so se v četrtem letniku lotili nagrajenega podjetniškega projekta izdelave lebdečega lončka za rože Teglc, s projektom nadaljujejo tudi po koncu srednje šole. Po vzpostavitvi spletne trgovine, ki so jo izdelali sami, in predstavitvi novega izdelka je naslednji cilj prodaja v tujino.

Novica

Dijaki na simulaciji seje vlade o prednostnih nalogah predsedovanja EU

Dijaki tretjega letnika Škofijske klasične gimnazije Ljubljana so danes v okviru programa državljanska kultura obiskali vlado in na simulaciji vladne seje razpravljali o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Evropski uniji. Dijaki so se v vlogi ministrov zavzeli, da bo osrednja prednostna naloga zeleno gospodarstvo.

Naloži več vsebin ...