#EUface

Novica

Na varno uporabo interneta ne pozabimo niti med počitnicami

V točki osveščanja o varni rabi interneta in novih tehnologij Safe.si, ki deluje v sklopu ljubljanske fakultete za družbene vede, so pripravili nasvete za varno uporabo mobilnih telefonov, interneta in računalnikov med počitnicami. S tem želijo ponovno spomniti mlade in njihove starše na pasti in tveganja, s katerimi se vsakodnevno srečujejo.

Novica

Do začetka novega šolskega leta dokončanih nekaj naložb v šolstvu

Medtem ko so šolarji na počitnicah, nekatere šole hitijo s prenovami. Do novega šolskega leta bodo tako predvidoma dokončane tudi nekatere naložbe, ki jih sofinancira ministrstvo za izobraževanje. V Ljubljani bo dodatne prostore pridobil ljubljanski zavod za gluhe in naglušne, v Kopru so v pričakovanju novih prostorov učenci italijanske skupnosti.

Novica

Evropska sredstva za promocijo digitalizacije Slovenije

Projekt spodbujanja povpraševanja po storitvah dostopa do interneta - promocije digitalizacije Slovenije je dobil evropska sredstva. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za izvedbo 650.000 evrov vrednega projekta prispeval 520.000 evrov, 274.560 evrov za Vzhodno Slovenijo in 245.440 evrov za Zahodno Slovenijo.

Novica

Pri obnovi logaške kmečke hiše sodelujejo tudi študenti kamnoseštva

V 200 let stari logaški kmečki hiši Pr' Petrov na Brodu so pretekli teden začeli z menjavo starih stebrov, ki podpirajo obokan strop, z novimi. Pri reševanju tega primera zaščitene kulturne dediščine so se povezali tudi s študenti kamnoseštva s sežanske višje strokovne šole, ki so ročno izdelali nove stebre.

Novica

Dijaki na poletni šoli do informacij o študiju in zaposlitvah

V organizaciji Kariernih centrov Univerze v Ljubljani bo konec avgusta v Ljubljani potekala poletna šola za dijake z naslovom Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate. Poletna šola je namenjena predvsem dijakom 2. in 3. letnikov, ki razmišljajo o nadaljnjem študiju in še niso odločeni, kaj bi študirali. Prijave so na voljo do zapolnitve mest.

Naloži več vsebin ...