#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zgodba

Med evropskimi najstniki manj pitja in kajenja, skrbijo nove oblike zasvojenosti

Kajenje cigaret in uživanje alkohola med 15- in 16-letniki nekoliko upada, a ob tem vzbujajo skrb potencialno tvegana uporaba konoplje in nove oblike zasvojenosti, kaže danes objavljeno poročilo evropske raziskave o alkoholu in drogah med šolsko mladino. Med drugim mladi veliko časa preživijo na družbenih omrežjih, na šolski dan tudi do tri ure.

Zgodba

Znak EU za okolje kot kažipot za bolj trajnostno nakupovanje potrošnikov

Danes obeležujemo svetovni dan znaka EU za okolje - Ecolabel. Gre za skupno nalepko, njena podelitev pa po pojasnilih Zveze potrošnikov Slovenije temelji na enotnih merilih, ki veljajo v vseh državah članicah. Potrošniki z izbiro izdelka ali storitve z znakom nagrajujejo proizvajalce, ki se zavedajo odgovornosti do okolja, so dodali.

Zgodba

Potočnik posebni svetovalec evropskega komisarja za okolje

Evropska komisija je minuli teden objavila nov seznam posebnih svetovalcev, na katerem je tudi bivši evropski komisar iz Slovenije Janez Potočnik, ki svetuje komisarju za okolje Virginijusu Sinkevičiusu. Prav tako je na seznamu bivši predsednik Jean-Claude Juncker kot svetovalec komisarja za proračun Johannesa Hahna.

Zgodba

Filmski teden Evrope se bo letos raztegnil čez vse poletje

Filmski teden Evrope, ki se začenja danes, bo letos izjemoma zaradi razmer, povezanih s pandemijo novega koronavirusa, projekcije sodobnih evropskih filmov pod zvezdami ponujal med julijem in septembrom. Zvrstilo se bo 26 brezplačnih projekcij, vsi izbrani filmi so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

Naloži več vsebin ...