#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zgodba

Projekt Bodi dober, bodi kul! spodbuja dobre vzornike mladim

Družbeno odgovoren projekt Bodi dober, bodi kul! nagovarja ljudi, naj bodo dobri vzorniki mladim. V okviru te vseslovenske pobude so se danes na Brdu pri Kranju zbrali ravnatelji vrtcev in šol ter pobudniki in podporniki projekta, ki želi prispevati k boljši družbi, usmerjeni k dialogu, sodelovanju, odgovornosti, strpnosti in spoštovanju.

Zgodba

Mladi o večji prepoznavnosti evropskega kodeksa proti raku

Začenja se poletna šola za mlade ambasadorje evropskega kodeksa proti raku, na kateri bodo mladi iz 25 držav izmenjali ideje in izkušnje za večjo prepoznavnost evropskega kodeksa proti raku. Srečanja v Ljubljani se bo udeležilo 40 udeležencev, dve ambasadorki bosta zastopali Slovenijo.

Zgodba

Evropska komisija spet razpisuje nagrado za invalidom prijazna mesta

Evropska komisija je razpisala nagrado za invalidom prijazno mesto za leto 2020. Za nagrado lahko kandidirajo mesta z vsaj 50.000 prebivalci ter enako velika mestna območja, ki jih sestavljata vsaj dve mesti v državah Evropske unije, v katerih sta manj kot dve mesti z več kot 50.000 prebivalci. Rok za prijavo kandidatur se izteče 11. septembra.

Zgodba

Računalniška olimpijada tudi priložnost za druženje

Evropska juniorska računalniška olimpijada združuje najboljše mlade programerje v Evropi, ki na takšen način ne le merijo svoje znanje, ampak se tudi družijo. "Kar šteje, je odločenost vedeti in srečevati druge ljudi," je na nocojšnjem slovesnem odprtju tekmovanja v Mariboru dejal predsednik Zveze za tehnično kulturo Slovenije Stanislav Pejovnik.

Naloži več vsebin ...