#EUface

Zgodba

"Obvladovanje in obdelovanje kamna je poseben občutek"

Rok Verstovšek Tanšek je sveže diplomirani, 23-letni kamnosek, doma iz vasi Piršenbreg v okolici Brežic. Decembra lani je na tekmovanju v poklicnih spretnostih EuroSkills na Švedskem dosegel naslov evropskega podprvaka v kamnoseštvu ter medaljo za najboljšega tekmovalca iz svoje države. V prihodnje si želi imeti svojo delavnico, kjer bo uresničeval svoje ideje.

Zgodba

"Kot glasbenica najbolj zaživim v stiku z drugimi"

Petra Grassi je mlada Slovenka iz Italije, doma iz majhne vasice Slivno pri Trstu, ki je, kot pravi, živela in dihala slovensko glasbo. Temperamentna diplomirana dirigentka se že nekaj let ukvarja s petjem, skladateljevanjem ter z dirigiranjem zborov. Svojo kariero je sprva zgradila v Italiji, po letošnji zmagi na državnem tekmovanju za slovenske zborovodje pa se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji.

Zgodba

"Vedno moraš biti v pogonu in čimbolj aktiven"

Klementina Milošič je 32-letna Slovenka, ki se je po diplomi na ljubljanski pravni fakulteti odpravila na študij glasbenega menedžmenta v ZDA, v katerem je združila dve svoji ljubezni - pravo in glasbo. Trenutno živi v New Yorku, kjer dela v enem izmed najbolj priznanih podjetij za glasbeni menedžment, ki zastopa trenutno najbolj uveljavljene DJ-je in glasbene producente v ZDA in po svetu.

Zgodba

"Želim si početi nekaj, kjer plača ne bo edino, kar bom dobila od dela"

Lara Hodej je 21-letna Trboveljčanka, lastnica šestletne gladkodlake prinašalke Tare, s katero sta nerazdružljivi. Sta tudi članici Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke, v okviru katerega opravljata terapije in aktivnosti po bolnišnicah, šolah, domovih za starejše ter na ta način pomagata pri rehabilitaciji, izobraževanju in izboljšanju počutja ljudi.

Zgodba

"Na plezalni steni se počutim močno in breztežno"

Uspešna slovenska športna plezalka Janja Garnbret pravi, da je plezanje njena strast že od nekdaj, saj obožuje občutek svobode in breztežnosti, ki ji ga ta šport ponuja. S treningi je začela že pri rosnih sedmih letih, do danes pa je 18-letna Korošica nanizala že številne športne uspehe.

Zgodba

"Čim več mladih invalidov bi rad navdušil za šport"

Jakob Škantelj je 25-letni študent, ki je konec marca prevzel funkcijo predsednika Društva študentov invalidov Slovenije. Čeprav je že od otroštva tetraplegik, pravi, da ga to v življenju ni nikoli pretirano oviralo. Študira na dveh fakultetah, opravlja novinarsko delo, hkrati pa skoraj vsak dan trenira boccio, balinanju podoben šport za invalide.

Naloži več vsebin ...