#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zgodba

"Delo gorskega reševalca sčasoma postane način življenja"

Slovenske gore letno obišče 1,7 milijona obiskovalcev, ki jim je na voljo 10.000 kilometrov planinskih poti, s 180 planinskimi kočami, zavetišči in bivaki. Z naraščanjem števila obiskovalcev pa narašča tudi število tistih, ki se v gore podajo slabo pripravljeni in neustrezno opremljeni, zaradi česar imajo vse več dela tudi gorski reševalci.

Zgodba

"Kot družba smo svojo dušo prodali hudiču za ceno lažnega ugodja"

Aktivist in humanitarec Boris Krabonja svoj prosti čas že leta posveča reševanju socialnih stisk v Mariboru in širši okolici, od leta 2016 pa to počne z 11-člansko ekipo društva UP-ornik. Na UP-ornika se za pomoč obračajo različne skupine ljudi, največ pa je upokojencev, ki so po mnenju Krabonje "največja rak rana ne le Maribora, ampak celotne slovenske družbe".

Zgodba

Predsednik Pahor: Zdaj Evropa potrebuje naš glas

Predsednik republike Borut Pahor je v pogovoru za STA ob današnji 15. obletnici vstopa Slovenije v EU pozval k čim višji udeležbi na volitvah v Evropski parlament 26. maja. Tokrat se bo ugotavljalo, ali je več podpornikov ali nasprotnikov EU. In zdaj smo v položaju, "ko mi lahko Evropi nekaj damo", to pa je naš glas, se je zavzel predsednik.

Zgodba

"Stanovanjski problem v Sloveniji ni prepoznan kot resen problem, ki ga je treba rešiti"

Stanovanjska oskrba bistveno vpliva na kakovost življenja prebivalcev, česar se slovenska politika po mnenju raziskovalca z Urbanističnega inštituta RS Richarda Sendija ne zaveda, saj stanovanjskega problema ne dojema kot resnega problema, ki bi ga bilo potrebno reševati. Poleg ustreznih ukrepov države pa bo za spremembe na tem področju potrebna tudi sprememba mentalitete Slovencev, da je cilj lastniško stanovanje, ki so se mu pripravljeni odpovedati le, kadar so v to prisiljeni.

Zgodba

STA z novim portalom, ki bo preverjal dejstva in razbijal mite o EU

STA je danes zagnala nov spletni portal NE/JA, namenjen preverjanju dejstev in razbijanju mitov o EU. V času pred evropskimi volitvami in po njih bo radovedna Neja preverjala trditve, ki se širijo med kampanjo, razbijala mite o EU ter pojasnjevala manj znana dejstva v zvezi delovanjem unije in evropskih institucij.

Naloži več vsebin ...