#EUface

Zgodba

"Ženske šahistke smo lahko huda konkurenca moškim"

Slovenska šahistka Laura Unuk je 18-letna gimnazijka, ki se ponaša kar z dvema naslovoma svetovne prvakinje v šahu. Meni, da sta za uspeh v šahu pomembni tako psihična kot tudi fizična pripravljenost ter kombinacija veščin, med katerimi je najpomembnejša borbenost. Nekoč si želi naslov osvojiti tudi v moški konkurenci ter s tem dokazati, da žensk v šahu ne gre podcenjevati.

Zgodba

"Danes kmet brez računalnika, facebooka in spletne prodaje ne pride nikamor"

Letošnji nosilec naziva inovativni mladi kmet Matic Vizjak, ki je na domačo kmetijo v Šmarjah pri Jelšah uvedel izdelke iz čilijev, meni, da je v družbi še vedno prisotno stereotipno dojemanje kmeta kot umazanega in starokopitnega poklica, kar pa že dolgo ne drži. "Danes kmet brez računalnika, Facebooka in spletne prodaje ne pride nikamor," pravi Vizjak.

Zgodba

Inovativni mladi kmet 2017 je Matic Vizjak

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zveza slovenske podeželske mladine sta danes razglasili zmagovalca 11. izbora Inovativna mlada kmetica/Inovativni mladi kmet. Letošnji zmagovalec je Matic Vizjak iz Šmarij pri Jelšah, ki se med drugim ukvarja tudi s pridelavo in predelavo čilijev, čebelarstvom, pridelavo žit in vinarstvom.

Zgodba

Mesec kibernetske varnosti: Kibernetska higiena mora postati del vsakdanjika

Z oktobrom se je začel evropski mesec kibernetske varnosti, ki povezuje več kot 300 evropskih partnerjev. Letošnja kampanja poteka v znamenju predlogov Evropske komisije za povečanje odziva EU na kibernetske napade in sporočila, da mora kibernetska higiena postati del vsakdanjika. Slovenija v kampanji sodeluje s programom Varni na internetu.

Naloži več vsebin ...