#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zgodba

Erasmus priložnost za korak v odraslost

Mobilnost v okviru programa EU Erasmus+ je priložnost za študente, da ne le pridobijo nova znanja, ampak tudi naredijo korak v odraslost. Za številne je namreč to pomembna izkušnja, da se odcepijo od družine in se postavijo na lastne noge, je na današnjem sprejemu za tuje študente na mariborski univerzi povedal koordinator Mladen Kraljić.

Zgodba

Evropski parlament na zgodovinskem glasovanju potrdil sporazum o brexitu

Evropski parlament je danes na plenarnem zasedanju v Bruslju po čustveni in na trenutke burni razpravi potrdil sporazum o urejenem izstopu Združenega kraljestva iz EU. Pred glasovanjem o zgodovinski odločitvi so v razpravi odmevali izrazi žalosti ter zagotovila, da bodo pogrešali Britance in da bodo ostali dobri prijatelji.

Zgodba

Slovenija za jasnejše označevanje porekla medu

Slovenija je na prvem letošnjem zasedanju Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo, ki se ga je v Bruslju udeležil državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Jože Podgoršek, skupaj s Portugalsko Evropsko komisijo pozvala k vzpostavitvi jasnejšega označevanja porekla mešanice medu. To je bilo tudi prvo zasedanje tega organa pod hrvaškim predsedstvom.

Zgodba

S kolesom iz Južne Afrike do Norveške s postankom v Sloveniji

V želji po zmanjšanju svojega ogljičnega odtisa se je Norvežanka Teresie Hommersand na pot iz Južne Afrike na domačo Norveško odpravila kar s kolesom. Na njeni dve leti in pol trajajoči in 20.000 kilometrov dolgi poti, na kateri bo prečkala 24 držav, se je ustavila tudi v Sloveniji, ki jo bo v naslednjih dveh tednih prekolesarila.

Naloži več vsebin ...