#EUface

Prijatelji, naša pravica do obveščenosti je ogrožena. STAnje je resno.
Vlada je zaustavila financiranje Slovenske tiskovne agencije. Zato s kampanjo za obSTAnek naslavljamo vse nas. Ljudi, ki si zaslužimo kakovostno službo obveščanja.
NAROČNIK: Društvo novinarjev Slovenije, Vošnjakova ulica 8, 1000 Ljubljana

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zgodba

Novica

Evropski parlament označil EU za LGBTIQ svobodno cono

Evropski poslanci so danes z veliko večino podprli resolucijo, v kateri so Evropsko unijo razglasili svobodno cono za LGBTIQ skupnost. S sprejetjem resolucije so se želeli predvsem odzvati na poslabšanje stanja za LGBTIQ skupnosti v nekaterih državah EU, predvsem na Poljskem in Madžarskem, so sporočili iz Bruslja.

Zgodba

Agencija Acer praznuje deset let delovanja v Ljubljani

Danes mineva natanko deset let, odkar je v Ljubljani začela delovati Agencija za sodelovanje energetskih regulatorjev (Acer). Gre za prvo agencijo EU s sedežem v Sloveniji, njena glavna naloga pa je skrb za pravilno delovanje enotnega evropskega trga električne energije in plina.

Zgodba

Bruselj začel snovati novi evropski bauhaus, ki že buri duhove

Evropska komisija je danes sprožila zasnovo pobude novega evropskega bauhausa, ki naj bi bil estetika evropskega zelenega dogovora. To je prva stopnja pobude. Jeseni naj bi sledili razpisi za zbiranje predlogov za uresničitev petih projektov v različnih članicah unije. Pobuda je že naletela na prve kritike, da s sedanjim nazivom ni vključujoča.

Naloži več vsebin ...