#EUface

Zgodba

Inovativni mladi kmet 2017 je Matic Vizjak

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Zveza slovenske podeželske mladine sta danes razglasili zmagovalca 11. izbora Inovativna mlada kmetica/Inovativni mladi kmet. Letošnji zmagovalec je Matic Vizjak iz Šmarij pri Jelšah, ki se med drugim ukvarja tudi s pridelavo in predelavo čilijev, čebelarstvom, pridelavo žit in vinarstvom.

Zgodba

Mesec kibernetske varnosti: Kibernetska higiena mora postati del vsakdanjika

Z oktobrom se je začel evropski mesec kibernetske varnosti, ki povezuje več kot 300 evropskih partnerjev. Letošnja kampanja poteka v znamenju predlogov Evropske komisije za povečanje odziva EU na kibernetske napade in sporočila, da mora kibernetska higiena postati del vsakdanjika. Slovenija v kampanji sodeluje s programom Varni na internetu.

Zgodba

Evropski parlament potrdil shemo za brezplačen dostop do spleta

Evropski poslanci so danes potrdili shemo za vzpostavitev brezplačnih dostopnih točk do brezžičnega interneta po EU brez diskriminatornih pogojev. V okviru projekta WiFi4EU naj bi do leta 2020 na javnih krajih, kot so parki, bolnišnice in knjižnice vzpostavili javne točke za dostop do brezžičnega interneta, kar bo financirala EU.

Zgodba

Več kot 250.000 šolarjev zakorakalo v novo šolsko leto

Za več kot 250.000 šolarjev se je danes začelo novo šolsko leto, za njihovo varnost v prometu so poskrbeli številni policisti, redarji in prostovoljci. Nekatere od njih sta na ljubljanskih šolah obiskala tudi premier Miro Cerar in šolska ministrica Maja Makovec Brenčič in jim zaželela veliko znanja in veselja.

Naloži več vsebin ...