#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zgodba

Ne/Ja z novim projektom Evropejci proti covidu-19

STA je v okviru projekta Ne/Ja, ki ga je začela aprila lani, danes v sodelovanju s pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji zagnala projekt Evropejci proti covidu-19. Namenjen je preverjanju in pojasnjevanju ukrepov, sprejetih na ravni EU za pomoč državljanom, podjetjem in državam zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa.

Zgodba

EU s smernicami za aplikacije za sledenje stikom v pandemiji

Članice EU so danes opredelile praktične smernice in temeljne zahteve za mobilne aplikacije za sledenje stikom okuženih z novim koronavirusom, ki naj bi olajšale opuščanje omejevalnih ukrepov zaradi pandemije. V Evropski komisiji izpostavljajo, da uporaba podatkov o lokaciji posameznika pri tem ni potrebna in da je ne priporočajo.

Zgodba

Eurobarometer: Slovenci glede prihodnosti EU nadpovprečno optimistični

Slovenci so glede prihodnosti EU v primerjavi z drugimi državljani unije nadpovprečno optimistični, kaže zadnje poročilo raziskave Eurobarometer. Na nacionalni ravni kot glavna izziva navajajo zdravstveno in socialno varstvo ter pokojnine, na ravni EU pa tako kot tudi drugi Evropejci priseljevanje ter okolje in podnebne spremembe.

Zgodba

Erasmus priložnost za korak v odraslost

Mobilnost v okviru programa EU Erasmus+ je priložnost za študente, da ne le pridobijo nova znanja, ampak tudi naredijo korak v odraslost. Za številne je namreč to pomembna izkušnja, da se odcepijo od družine in se postavijo na lastne noge, je na današnjem sprejemu za tuje študente na mariborski univerzi povedal koordinator Mladen Kraljić.

Naloži več vsebin ...