#EUface

Zgodba

Evropski parlament potrdil shemo za brezplačen dostop do spleta

Evropski poslanci so danes potrdili shemo za vzpostavitev brezplačnih dostopnih točk do brezžičnega interneta po EU brez diskriminatornih pogojev. V okviru projekta WiFi4EU naj bi do leta 2020 na javnih krajih, kot so parki, bolnišnice in knjižnice vzpostavili javne točke za dostop do brezžičnega interneta, kar bo financirala EU.

Zgodba

Več kot 250.000 šolarjev zakorakalo v novo šolsko leto

Za več kot 250.000 šolarjev se je danes začelo novo šolsko leto, za njihovo varnost v prometu so poskrbeli številni policisti, redarji in prostovoljci. Nekatere od njih sta na ljubljanskih šolah obiskala tudi premier Miro Cerar in šolska ministrica Maja Makovec Brenčič in jim zaželela veliko znanja in veselja.

Zgodba

Letos je subvencionirano študentsko prehrano nudilo 548 gostinskih lokalov

Danes je zadnji rok za oddajo ponudb na javnem razpisu ministrstva za delo za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za leti 2017 in 2018. Prvega januarja je subvencionirano študentsko prehrano v Sloveniji nudilo 391 ponudnikov oziroma 548 gostinskih lokalov. Tudi letos subvencija ostaja enaka kot lani - 2,63 evra.

Zgodba

Predsednik MSS Kampl za STA: Mladi prioriteta predvsem v besedah, ne v dejanjih

Pred mednarodnim dnevom mladih se pojavljajo pozivi krovne mladinske organizacije k večji participaciji mladih. Predsednik MSS Tin Kampl neaktivnost mladih v politiki pripisuje tudi nezaupanju v politike. Kritičen je še do odnosa vlade do mladih. "Mladi smo prioriteta vlade predvsem v besedah, vse premalo pa pri konkretnih dejanjih," je ocenil.

Zgodba

"Obvladovanje in obdelovanje kamna je poseben občutek"

Rok Verstovšek Tanšek je sveže diplomirani, 23-letni kamnosek, doma iz vasi Piršenbreg v okolici Brežic. Decembra lani je na tekmovanju v poklicnih spretnostih EuroSkills na Švedskem dosegel naslov evropskega podprvaka v kamnoseštvu ter medaljo za najboljšega tekmovalca iz svoje države. V prihodnje si želi imeti svojo delavnico, kjer bo uresničeval svoje ideje.

Naloži več vsebin ...