#EUface

Zgodba

"Taborništvo daje tudi med vrsticami skrite veščine"

Taborniška zveza Slovenije je marca letos prvič v zgodovini te več kot pol stoletja stare organizacije dobila prvo žensko vodjo. To je postala skoraj 27-letna Šoštanjčanka Eva Bolha, ki že več kot 20 let del svojega življenja posveča taborništvu. Meni, da taborništvo skrbi za celosten razvoj človeka ter mladim daje tudi med vrsticami skrite veščine.

Zgodba

"V današnjem svetu se učimo zato, da bomo soustvarjali prihodnost"

V sistemu formalnega izobraževanja trenutno velja način enostranske podaje informacij, ki temelji predvsem na podajanju faktografska znanja, medtem ko bi moralo temeljiti na razvoju veščin za prihodnost in spodbujanju aktivne participacije mladih, je prepričan mladi Celjan Timotej Vitez. V današnjem svetu se namreč ne učimo več, da bomo le dosegli znanje, temveč zato, da se ga bomo naučili pridobivati skozi vse svoje življenje in bomo soustvarjali prihodnost, je prepričan Vitez.

Zgodba

Agra v znamenju mladih in generacijske prenove kmetijstva

Letošnji 56. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra v Gornji Radgoni bo drugačen ne le zaradi novega slogana Sejem nove generacije, ampak zaradi dejanskega poudarka mladim v kmetijstvu oziroma njegove generacijske prenove. Sejemski usmeritvi sledi tudi kmetijsko ministrstvo s programom, kjer so v ospredju prav tako mladi kmetje.

Zgodba

Eva L. Žnidaršič: V Sloveniji primanjkuje dobrih IT-kadrov

Evropska komisija ocenjuje, da bo do leta 2020 v evropskih državah primanjkovalo milijon zaposlenih z znanjem IKT-tehnologij. Tudi v Sloveniji primanjkuje dobrih IT-kadrov, v prihodnosti pa se bo ta primanjkljaj še povečal, meni računalniška študentka Eva L. Žnidaršič. Mlade bi zato po njenem mnenju morali bolj navdušiti za kariero na tem področju.

Zgodba

Digitalizacija ena od prednostnih nalog EU

Internet in digitalne tehnologije spreminjajo svet. Tudi Evropska unija postaja vse bolj digitalna, še vedno pa je za vodilnimi državami na tem področju. Povezava si je zato digitalizacijo zadala za eno svojih prednostnih nalog. A Evropska komisija opozarja, da digitalizacija poteka prepočasi, in članice poziva, naj napredujejo hitreje.

Zgodba

Nika Kovač: Feminizem niso ženske kvote in napisi na majicah, temveč drža do sveta

Po podatkih Evropske komisije je vsaka tretja ženska v Evropi po 15. letu starosti doživela fizično in/ali spolno nasilje, več kot polovica žensk pa je bilo žrtev spolnega nadlegovanja. Na spolno nadlegovanje in nasilje opozarjajo tudi v inštitutu 8. marec, ki ga vodi antropologinja Nika Kovač. Februarja letos so zagnali odmevno kampanjo #jaztudi ter s tem odprli prostor za pričevanja o tej pereči temi.

Naloži več vsebin ...