#EUface

Zgodba

"Končna krona znanja je inženirska modrost"

Dora Domajnko je 27-letna inženirka v podjetju RLS merilna tehnika, ki je minuli teden osvojila naziv inženirka leta 2018. Prepričana je, da jo čaka še dolga pot do kvalitetne inženirke, saj ji manjka še veliko znanj. Končna krona znanja pa je po njenih besedah "inženirska modrost," sposobnost, da tudi za tisto, česar še ne znajo narediti, ocenijo, ali bo možno in smiselno.

Zgodba

Stranke z začetkom leta v aktivne priprave na evropske volitve

V začetku leta so stranke pospešile aktivnosti za majske volitve v Evropski parlament. Medtem ko je v nekaterih bolj pestro in so že znana nekatera imena na kandidatnih listah, denimo v SD in NSi, pa se v drugih strankah še dogovarjajo o morebitnem sodelovanju. Skupno listo utegnejo oblikovati LMŠ, SMC in SAB, ki pripadajo evropskim liberalcem.

Zgodba

"Z vključitvijo v igralsko skupino sem dobila cilj"

V gledališču Glej so si gledalci v začetku decembra lahko ogledali predstavo z naslovom Starci 1.2., v kateri so nastopali upokojenci. Najstarejša med njimi je bila Stanka Škodič, 79-letna Ljubljančanka, ki pravi, da se sicer ne počuti staro. Meni, da se morajo starejši vključevati v različne aktivnosti, ki jim dajejo cilj.

Zgodba

"Brez vseživljenjskega učenja si današnjega časa ne moremo predstavljati"

Nevenka Mandelj, poznana tudi kot knjižničarka Nena, na Osnovni šoli Litija že skoraj 10 let predano vodi različne projekte v okviru evropskih programov eTwinning in Erasmus plus. V projekte aktivno vključuje svoje učence, k sodelovanju pa skuša privabiti tudi druge, predvsem starejše kolege, saj je prepričana, da je vseživljenjsko učenje gonilna sila, brez katere bi ostali zadaj, česar si v današnjem svetu ne moremo privoščiti.

Naloži več vsebin ...