#EUface

Zgodba

"Na področju podnebnih politik je preveč leporečja in premalo sprememb"

Po svetu se vsako leto soočamo s številnimi ekstremnimi pojavi, ki jih povzroča vse bolj toplo podnebje. Če ne bomo spremenili načina proizvodnje in porabe energije, bodo ti pojavi postali vse bolj intenzivni, to pa bo naredilo vsa naša življenja veliko bolj tvegana, je prepričana Katja Huš iz okoljske organizacije Greenpeace.

Zgodba

Filmska vzgoja sooblikuje kritično razmišljanje mladih generacij

V obveznem programu slovenskih osnovnih in srednjih šol filmska vzgoja ni prisotna, v zadnjih letih je med izbirnimi vsebinami. Ali bo film vpleten v kakšno šolsko uro, je predvsem odvisno od angažiranih učiteljev, je ena od ugotovitev mednarodne konference o filmski vzgoji, ki jo je po prvi iz leta 2014 ponovno pripravil Kinodvor.

Zgodba

Bodi EUfaca in osvoji novi iPhone

Te zanimajo informacije o zanimivih delovnih mestih, natečajih, štipendijah, študiju v tujini in drugih priložnostih v okviru EU? Pa informacije o dogodkih, namenjenih mladim? Potem si na svoj mobilnik naloži mobilno aplikacijo #EUface in se v nagradni igri poteguj za najnovejši pametni mobilni telefon Apple iPhone.

Zgodba

Študentje in dijaki se bodo pomerili za naslov Lego Masters

Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko (FE) bo v četrtek potekal turnir Lego Masters, ki ga fakulteta organizira že šesto leto zapored. Na turnirju se bo v znanju robotike, avtomatike in senzorike pokazalo 33 ekip, od tega osem študentskih ter 25 dijaških, so sporočili s fakultete.

Naloži več vsebin ...