#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zgodba

Eurobarometer: Slovenci glede prihodnosti EU nadpovprečno optimistični

Slovenci so glede prihodnosti EU v primerjavi z drugimi državljani unije nadpovprečno optimistični, kaže zadnje poročilo raziskave Eurobarometer. Na nacionalni ravni kot glavna izziva navajajo zdravstveno in socialno varstvo ter pokojnine, na ravni EU pa tako kot tudi drugi Evropejci priseljevanje ter okolje in podnebne spremembe.

Zgodba

Erasmus priložnost za korak v odraslost

Mobilnost v okviru programa EU Erasmus+ je priložnost za študente, da ne le pridobijo nova znanja, ampak tudi naredijo korak v odraslost. Za številne je namreč to pomembna izkušnja, da se odcepijo od družine in se postavijo na lastne noge, je na današnjem sprejemu za tuje študente na mariborski univerzi povedal koordinator Mladen Kraljić.

Zgodba

Evropski parlament na zgodovinskem glasovanju potrdil sporazum o brexitu

Evropski parlament je danes na plenarnem zasedanju v Bruslju po čustveni in na trenutke burni razpravi potrdil sporazum o urejenem izstopu Združenega kraljestva iz EU. Pred glasovanjem o zgodovinski odločitvi so v razpravi odmevali izrazi žalosti ter zagotovila, da bodo pogrešali Britance in da bodo ostali dobri prijatelji.

Zgodba

Slovenija za jasnejše označevanje porekla medu

Slovenija je na prvem letošnjem zasedanju Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo, ki se ga je v Bruslju udeležil državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Jože Podgoršek, skupaj s Portugalsko Evropsko komisijo pozvala k vzpostavitvi jasnejšega označevanja porekla mešanice medu. To je bilo tudi prvo zasedanje tega organa pod hrvaškim predsedstvom.

Naloži več vsebin ...