#EUface

Zgodba

Na okrogli mizi STA poudarili potrebo po dobrem sistemu dolgotrajne oskrbe

S podaljševanjem življenjske dobe se ne podaljšujejo leta zdravega življenja. Država mora zato poskrbeti za dober sistem dolgotrajne oskrbe, ki bo enako dostopna za vse, posamezniki pa lahko zase največ naredijo s skrbjo za ohranjanje samostojnosti, so poudarili sodelujoči na današnji okrogli mizi o dolgotrajni oskrbi, ki jo je organizirala STA.

Zgodba

"Podnebna kriza je tu in nujno je, da jo začnemo reševati takoj"

Boj mladih za podnebje je vse od lanskega leta, ko je 16-letna švedska aktivistka Greta začela s tedenskimi protesti, postal globalen. Po vzoru globalnega dogajanja se je tudi v Sloveniji vzpostavilo gibanje Mladi za podnebno pravičnost. Ena prvih večjih akcij gibanja je bil današnji Podnebni štrajk, na katerem je več tisoč mladih od političnih odločevalcev zahtevalo čim hitrejše in čim bolj učinkovite ukrepe za reševanje očitne podnebne krize.

Zgodba

Anketa #EUface: Najbolj pomembna tema v EU so okoljske spremembe

V okviru projekta #EUface smo pripravili anketo, v kateri smo mlade in starejše spraševali, katere so najbolj pomembne teme, s katerimi se sooča Evropska unija. Rezultati ankete so pokazali, da so mnenja mlajše in starejše generacije precej usklajena, obe generaciji sta namreč kot najpomembnejšo temo izbrali okoljske spremembe, sledile pa so jim imigracije ter gospodarske razmere.

Zgodba

"Končna krona znanja je inženirska modrost"

Dora Domajnko je 27-letna inženirka v podjetju RLS merilna tehnika, ki je minuli teden osvojila naziv inženirka leta 2018. Prepričana je, da jo čaka še dolga pot do kvalitetne inženirke, saj ji manjka še veliko znanj. Končna krona znanja pa je po njenih besedah "inženirska modrost," sposobnost, da tudi za tisto, česar še ne znajo narediti, ocenijo, ali bo možno in smiselno.

Naloži več vsebin ...