#EUface

Priložnost 17.10.2019 16:25

Kmalu razpis šolskega ministrstva za krepitev kompetenc mladih

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila finančno podporo za javni razpis, namenjen krepitvi kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost, ki ga bo kmalu objavilo šolsko ministrstvo. Za nekaj več kot dva milijona evrov vreden razpis bo Evropski socialni sklad prispeval 1,6 milijona evrov.

Kot so danes še sporočili iz omenjene vladne službe, je za zahodno kohezijsko regijo namenjenih 1,2 milijona evrov, za vzhodno kohezijsko regijo pa nekaj manj kot 837.000 evrov.

Namen javnega razpisa, ki se prednostno nanaša na inovativne oblike mladinskega dela, je krepitev aktivnega državljanstva za povečanje zaposljivosti mladih. S krepitvijo inovativnosti in kakovosti mladinskega dela se namreč izboljšujejo tudi dobre prakse na presečišču mladinskega dela in sektorja zaposlovanja.

Za sredstva bodo lahko kandidirale organizacije, ki delujejo v javnem interesu v mladinskem sektorju. Ciljna skupina so mladi med 15. in vključno 29. letom, ki niso zaposleni.