#EUface

ICYDK

Od ideje do zdravila

Že ob glavobolu ali bolečem grlu marsikdo poseže po zdravilih, ki z leti razvoja postajajo vse bolj napredna in učinkovita. Farmacevtska industrija napredek dosega z nenehnim raziskovanjem, preizkusi in inovativnostjo, kar nemalokrat prinese osupljive rezultate. Zdravila, ki jih podjetja razvijajo in pozneje proizvedejo z novimi oz. inovativnimi pristopi, obenem tudi patentno zaščitijo. To ne zagotavlja le varovanja intelektualne lastnine podjetij, temveč tudi varnost in zanesljivost za uporabnike.

ICYDK

Ko les postane Teglc

Ko so se štirje dijaki srednje šole za lesarstvo na Šolskem centru Škofja Loka v četrtem letniku lotili podjetniškega projekta, si verjetno niso mislili, da bodo s svojimi izdelki že v kratkem času poželi toliko uspeha. Lebdeči lonček za rože, imenovan Teglc, je kljub inovativni zasnovi preproste oblike, fantje pa poudarjajo, da je del njihove zgodbe tudi spoštovanje slovenskega lesa in želja po dvigu dodane vrednosti lesenih izdelkov.

ICYDK

V avli ministrstva za kulturo bo odslej odmevala glasba

V avli ministrstva za kulturo bo odslej mogoče prisluhniti glasbi, ki bo, kot je na predstavitvi glasbene poslušalnice poudaril minister za kulturo Dejan Prešiček, spomnila obiskovalce, da so v hiši kulture. Obenem bodo posnetki prosto dostopni za individualno poslušanje pred vhodom v veliko sejno sobo, vsak dan med pol sedmo in sedemnajsto uro.

ICYDK

Vsako fotokopiranje knjige je reproduciranje intelektualne lastnine

Fotokopiranje študijskega gradiva je nekaj, s čimer se je verjetno srečal vsak študent in veliko dijakov. Če kopiramo zapiske sošolca z njegovo privolitvijo, še nismo v prekršku, fotokopiranje knjig in drugega strokovnega gradiva brez upoštevanja zakonskih določil pa je kršitev avtorskih pravic in posledično kraja intelektualne lastnine.

Naloži več vsebin ...