#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

ICYDK

Novica

Nagrajeni dijaški podjetniški projekt z novimi uspehi

Štirje nekdanji dijaki škofjeloške srednje šole za lesarstvo, ki so se v četrtem letniku lotili nagrajenega podjetniškega projekta izdelave lebdečega lončka za rože Teglc, s projektom nadaljujejo tudi po koncu srednje šole. Po vzpostavitvi spletne trgovine, ki so jo izdelali sami, in predstavitvi novega izdelka je naslednji cilj prodaja v tujino.

ICYDK

Število patentnih prijav v Evropi lani poraslo

Evropski patentni urad je lani prejel 174.317 patentnih prijav, kar je 4,6 odstotka več kot predlani. Prijave 38 držav članic urada so predstavljale 47 odstotkov vseh prijav, med posameznimi državami pa so bile na prvem mestu ZDA, od koder je prispelo 25 odstotkov vseh prijav. Rast števila prijav s Kitajske je bila najpočasnejša v petih letih.

ICYDK

OECD: Trgovina s ponarejenim blagom raste

Ponarejeno blago je leta 2016 predstavljalo 6,8 odstotka vsega blaga, s katerim se je trgovalo v EU, kar je 1,8 odstotne točke več kot leta 2013, kaže raziskava Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Na globalni ravni se je ta delež v omenjenem obdobju povečal za 0,8 odstotne točke na 3,3 odstotka.

Naloži več vsebin ...