#EUface

ICYDK

V Bistri o zvokih in njihovi uporabi

V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri bo od petka na ogled instalacija z imenom Zvoki sprememb, ki jo je v okviru evropskih projektov Sounds of Changes/Zvoki sprememb in ICYDK: Če slučajno še ne veš pripravil umetnik Gašper Torkar. Posnete zvoke je uporabil in interpretiral ter jih bo predstavil v muzejskem okolju.

ICYDK

V Bistri tradicionalni dnevi elektrotehnike

V Tehniškem muzeju v Bistri te dni potekajo dnevi elektrotehnike, na katerih si je mogoče ogledati interaktivne predstavitve sodobnih tehnologij, ki jih pripravljajo na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko. Obiskovalci se lahko v eksperimentiranju, namenjenem spoznavanju različnih področij elektrotehnike, preizkusijo tudi sami.

ICYDK

Ob svetovnem dnevu intelektualne lastnine opozorila o njenem pomenu

Danes je svetovni dan intelektualne lastnine, katerega cilj je krepiti zavedanje o pomenu pravic intelektualne lastnine, torej patentov, znamk, modelov, geografskih označb ter avtorske in sorodnih pravic. Pristojni želijo izpostaviti tudi vlogo, ki jo imajo te pravice pri spodbujanju inovativnosti in ustvarjalnosti.

ICYDK

V Bistri razstava o Petru Florjančiču in intelektualni lastnini

V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri so odprli nadgrajeno razstavo Ko ideja postane lastnina: Peter Florjančič in intelektualna lastnina, s katero predstavljajo življenjsko pot izumitelja Petra Florjančiča. Izpostavljajo tudi njegove dosežke na področju inovacij in pomen intelektualne lastnine za družbo.

ICYDK

V tehniškem muzeju v Bistri odpirajo razstavo o intelektualni lastnini

V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri danes odpirajo nadgrajeno razstavo Ko ideja postane lastnina: Peter Florjančič in intelektualna lastnina, s katero predstavljajo življenjsko pot izumitelja Petra Florjančiča. Izpostavljajo tudi njegove dosežke na področju inovacij in pomen intelektualne lastnine za družbo.

Naloži več vsebin ...