#EUface

ICYDK

OECD: Trgovina s ponarejenim blagom raste

Ponarejeno blago je leta 2016 predstavljalo 6,8 odstotka vsega blaga, s katerim se je trgovalo v EU, kar je 1,8 odstotne točke več kot leta 2013, kaže raziskava Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Na globalni ravni se je ta delež v omenjenem obdobju povečal za 0,8 odstotne točke na 3,3 odstotka.

ICYDK

Blagovne znamke nepogrešljiv del oblačilne industrije

Si lahko predstavljate oblačilno industrijo brez blagovnih znamk? Znamke so postale neločljivo povezane z najrazličnejšimi izdelki in storitvami, ki jih je mogoče kupiti. Čeprav so pri oblačilih najbolj zveneče tuje znamke, je tudi v Sloveniji še vedno mogoče najti domače znamke. Znamko And by Andraž poznajo predvsem ljubitelji športa, ki z njo dobijo v celoti slovenski izdelek.

ICYDK

Ob stoletnici Petra Florjančiča na Bledu razstava Živeti sanje

Tehniški muzej Slovenije bo v sodelovanju z uradom za intelektualno lastnino v torek na Bledu odprl razstavo Živeti sanje. Stoletnica Petra Florjančiča. Z njo želi obeležiti stoto obletnico rojstva slovenskega izumitelja Florjančiča, razstava pa predstavlja tudi zaključek projekta ICYDK - Če slučajno še ne veš, ki ga je muzej v zadnjem letu izvajal skupaj s partnerji ob podpori Urada Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO).

ICYDK

Slovenija in Hrvaška s skupno zaščito oljčnega olja Istra

Evropska komisija je z današnjo objavo izvedbene uredbe v Uradnem listu EU zaščitila ekstra deviško oljčno olje Istra z zaščiteno označbo porekla. Vlogo za zaščito oljčnega olja Istra sta skupaj podali Slovenija in Hrvaška, to pa je po istrskem pršutu drugi proizvod, ki sta ga državi zaščitili skupaj.

ICYDK

Na seminarju o avtorski pravici v digitalnem okolju

Urad RS za intelektualno lastnino marca v Ljubljani pripravlja seminar o avtorski pravici v digitalnem okolju. Prvenstveno je namenjen avtorjem in imetnikom avtorskih pravic ter vsem, ki se z avtorskimi pravicami srečujejo pri svojem delu. Udeležba je brezplačna.

Naloži več vsebin ...