#EUface

Evropske volitve 2019

Ne/Ja - razbijalka mitov

ICYDK

Število patentnih prijav v Evropi lani poraslo

Evropski patentni urad je lani prejel 174.317 patentnih prijav, kar je 4,6 odstotka več kot predlani. Prijave 38 držav članic urada so predstavljale 47 odstotkov vseh prijav, med posameznimi državami pa so bile na prvem mestu ZDA, od koder je prispelo 25 odstotkov vseh prijav. Rast števila prijav s Kitajske je bila najpočasnejša v petih letih.

ICYDK

OECD: Trgovina s ponarejenim blagom raste

Ponarejeno blago je leta 2016 predstavljalo 6,8 odstotka vsega blaga, s katerim se je trgovalo v EU, kar je 1,8 odstotne točke več kot leta 2013, kaže raziskava Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Na globalni ravni se je ta delež v omenjenem obdobju povečal za 0,8 odstotne točke na 3,3 odstotka.

ICYDK

Blagovne znamke nepogrešljiv del oblačilne industrije

Si lahko predstavljate oblačilno industrijo brez blagovnih znamk? Znamke so postale neločljivo povezane z najrazličnejšimi izdelki in storitvami, ki jih je mogoče kupiti. Čeprav so pri oblačilih najbolj zveneče tuje znamke, je tudi v Sloveniji še vedno mogoče najti domače znamke. Znamko And by Andraž poznajo predvsem ljubitelji športa, ki z njo dobijo v celoti slovenski izdelek.

Naloži več vsebin ...