#EUface

Priložnost 12.10.2018 10:00

Razpis za projekte za boljšo prihodnost Alp

Evropska komisija in Tirolska kot predsedujoča Strategiji EU za alpske regijo (EUSALP) objavljata razpis Alpe! Vaša prihodnost! Vaša ideja!, ki je namenjen mladim z idejami in projektnimi rešitvami, kako lahko Alpe postanejo sodoben, privlačen in trajnosten življenjski prostor. Prijave na razpis zbirajo do 31. oktobra, tri najboljše projekte pa bodo nagradili.

Na razpis se lahko posamezno ali v skupini prijavijo mladi od 16. do 25. leta, ki so državljani ene od sedmih alpskih držav (Avstrija, Nemčija, Slovenija, Švica, Francija, Italija in Liechtenstein) ali imajo tam prijavljeno stalno bivališče.

Projekti morajo obravnavati najmanj eno od predpisanih tem: delo in izobraževanje v alpski regiji, narava in okolje, Alpe kot sodobno ali privlačno življenjsko okolje, podnebne spremembe in energija.

Žirija bo med prijavljenimi projekti izbrala pet projektov, ki jih bodo avtorji lahko predstavili 21. novembra na letošnjem letnem forumu EUSALP v avstrijskem Innsbrucku. Občinstvo bo nato med njimi izbralo tri najboljše, ki bodo prejeli nagrade v višini 5000, 3000 in 2000 evrov.

Vsi sodelujoči na razpisu pa se bodo lahko udeležili letošnjega letnega foruma EUSALP, ki bo 20. in 21. novembra. Tam bodo lahko sodelovali na delavnicah in se povezovali z mladimi in predstavniki EU.