#EUface

Priložnost 24.4.2018 9:47

Tovarna glasbe NIMPE vabi mlade avtorje in skupine

Odprt je natečaj za prijavo udeležencev v NIMPE Music Factory, ki bodo od 22. do 24. novembra nastopili na festivalu in konferenci Linecheck v sklopu Tedna glasbe v Milanu. K prijavi so vabljeni solo glasbenik, DJ-ji ali bandi, ki ustvarjajo in izvajajo avtorsko glasbo, pa tudi glasbeni promotorji oziroma managerji.

NIMPE je evropska pobuda za mreženje, ki jo vodi partner nosilec projekta Assomusica Associazione (Italija), vodilno italijansko združenje glasbenih promotorjev in agencij za živo glasbo s partnerji iz več držav, tudi iz Slovenije. Pobudo sofinancira program EU Kreativna Evropa.

NIMPE Music Factory želi povezati teorijo s prakso, ki ponuja tako seminarje in usposabljanja, kot tudi priložnost za nastop v živo na mednarodnem dogodku, festivalu Linecheck.

Cilj pobude je izbrati 15 projektov žive glasbe iz petih evropskih držav, ki bodo nastopili na omenjenem festivalu. Med priložnostmi tovarne glasbe so tudi trije webinarji za glasbene managerje, organizacija turnej, trženje in mreženje, ki bodo potekali v maju in juniju, ter 60 razpoložljivih akreditacij za sodelovanje na koncertih, konferencah, delavnicah in usposabljanjih.

Rok prijave je 29. april.