#EUface

Priložnost 18.2.2018 10:00

Sodišče EU išče pravnike ter pravnike lingviste

Sodišče Evropske unije v Luksemburgu išče pravnike za zaposlitev za določen čas v službi za raziskave in dokumentacijo na delovnem mestu administratorjev. Sodišče EU išče tudi pravnike lingviste za slovenski jezik. Oba razpisa sta stalna.

Pravniki v službi sodišča za raziskave in dokumentacijo izvajajo študije in raziskave ter urejajo dokumentacijo v zvezi s pravom unije in nacionalnimi pravi. Na stalni razpis se je mogoče prijaviti kadarkoli, zaposlitev pa je za eno leto z možnostjo podaljšanja.

Za zaposlitev na stopnji AD 5 (karierni začetniki) sta zahtevana univerzitetna izobrazba iz nacionalnega prava in dobro poznavanje prava EU, delovne izkušnje so zelo zaželene. Za to delovno mesto je potrebno tudi dobro poznavanje francoskega jezika.

Zainteresirani naj svoje kandidature skupaj s podrobnim življenjepisom pošljejo na naslov AD-RECH-DOC@curia.europa.eu s pripisom: AD-Rech.&doc. Kandidature bodo hranili dvanajst mesecev od njihovega prejema.

Sodišče EU redno išče tudi pravnike lingviste za slovenski jezik za nadomeščanje začasnih odsotnosti osebja slovenskega prevajalskega oddelka.

Pravniki lingvisti na jezikovnem oddelku v slovenščino prevajajo sodbe sodišča, sklepne predloge generalnega pravobranilca za objavo v Zbirkah odločb Sodišča EU in predloge za sprejetje predhodnih odločb nacionalnih sodišč ter prevode drugih dokumentov za potrebe postopka.

Kandidati morajo imeti diplomo pravne fakultete iz slovenskega prava, odlično obvladati slovenski jezik, temeljito obvladati vsaj enega od naslednjih jezikov: francoščina, nemščina, italijanščina, španščina in angleščina ter se zanimati za pravno prevajanje.

Izbira se opravi s pisnim preizkusom in razgovorom. Preizkus je prevajanje - brez slovarja - pravnega besedila v francoskem, ali nemškem, ali italijanskem, ali španskem, ali angleškem jeziku v slovenski jezik.