#EUface

Priložnost 22.3.2017 10:15

Knafljeva ustanova na Dunaju razpisuje Tumovo štipendijo

Upravni odbor Knafljeve ustanove na Dunaju razpisuje novo Tumovo štipendijo za prihodnje študijsko leto. Štipendijo bodo dodelili za eno študijsko leto, in sicer v višini 500 evrov mesečno. Izplačali jo bodo v devetih mesecih v času študijskega leta. Prošnjo za dodelitev štipendije morajo kandidati oddati do 15. junija.

Tumova štipendija je namenjena spodbujanju doktorskega, izjemoma magistrskega študija, diplomantov slovenskih in zamejskih univerz, ki se vpišejo na doktorski študij, izjemoma magistrski študij, na visokošolskih ustanovah v Avstriji, izjemoma tudi drugod v Evropi.

Štipendijo sicer podeljujejo za eno študijsko leto, lahko pa se podaljša tudi za nadaljnje študijsko leto, če so za to na voljo finančna sredstva in obstajajo za to utemeljeni razlogi.

Za Tumovo štipendijo lahko zaprosijo diplomanti slovenskih univerz ali univerz v zamejstvu, ki imajo slovensko državljanstvo ali lahko izkažejo slovensko poreklo. Kandidati morajo imeti magistrsko nalogo ocenjeno najmanj z osem, ob poteku roka za vložitev prošnje za štipendijo pa morajo biti mlajši od 30 let. Upravni odbor ustanove lahko podeli štipendijo tudi kandidatu z nižjo oceno, če obstajajo za to utemeljeni razlogi.

Prošnjo za dodelitev štipendije mora kandidat oddati do 15. junija na naslov: Upravni odbor Knafljeve ustanove, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana. Izbiro med kandidati bo odbor opravil do 15. julija.