#EUface

Novica 18.3.2019 0:30

Na okrogli mizi o vprašanju dolgotrajne oskrbe

Slovenska tiskovna agencija (STA) danes organizira okroglo mizo o vprašanju dolgotrajne oskrbe. Na okrogli mizi bo govora med drugim o tem, kaj na področju dolgotrajne oskrbe dela država ter kaj in kdaj se lahko pričakuje od novega zakona o dolgotrajni oskrbi.

Sogovorniki bodo na omizju spregovorili tudi o tem, kako se s tem izzivom soočajo v slovenski prestolnici ter kakšne dobre prakse in rešitve na področju dolgotrajne oskrbe obstajajo v posameznih državah oziroma na ravni EU.

Na dogodku bodo sodelovali državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Uroš Prikl, generalna direktorica direktorata za dolgotrajno oskrbo na ministrstvu za zdravje Klavdija Kobal Straus in vodja odseka za socialno varstvo na oddelku za zdravje in socialno varstvo Mestne občine Ljubljana Tanja Hodnik.

Poleg omenjenih bosta na omizju, ki bo potekalo pod naslovom Dolgotrajna oskrba - izziv sedanjosti za prihodnost, spregovorila tudi vodja programa Starejši za starejše pri Zvezi društev upokojencev Slovenije (Zdus) Rožca Šonc in predstojnik Inštituta Antona Trstenjaka Jože Ramovš.

Dogodek bo potekal v Maxi klubskem salonu v Ljubljani, začel se bo ob 11. uri, mogoče pa ga bo spremljati tudi prek spletnega video prenosa v živo, ki bo dosegljiv na spletni strani https://vzivo.sta.si/ ter na kanalih STA na spletnih platformah Facebook in Youtube.

Okrogla miza poteka v okviru projekta EUface, ki ga sofinancira Evropski parlament, osredotoča pa se na ozaveščanje javnosti o vlogi in pomenu Evropskega parlamenta in drugih evropskih institucij. Več informacij o projektu je na voljo na spletnem naslovu eu.sta.si.