#EUface

Novica 10.3.2019 10:10

Cirkuški spektakel Dunking Devils Live v Hali Tivoli

Slovenski akrobati Dunking Devils, ki gledalce vedno znova puščajo odprtih ust, letos praznujejo 10 let od ustanovitve. Jubilej bodo praznovali z velikim adrenalinskem 90-minutnim spektaklom Dunking Devils Live, ki bo 17. in 18. maja v ljubljanski Hali Tivoli v Ljubljani. Vstopnice so že na voljo, do 17. marca še po "early bird" cenah.

Dunking Devils so doslej nastopali pred dvema milijonoma ljudi na 1800 predstavah v 47 državah sveta, so svetovni prvaki v akrobatskem zabijanju in so nosilci dveh Guinessovih rekordov. Širšemu občinstvu so se predstavili na Talentih, nekateri pa jih imenujejo kar slovenski Cirque de Soleil.

"V zadnjih desetih letih smo imeli možnost nastopiti za več kot dva milijona ljudi, najbolj nepozabni pa so bili nastopi za akrobatske cirkuse, kot so švicarski Salto Natale ter nemška Feuerwerk der Turnkunst in Urbanatix. Ker pri nas tako velikega akrobatskega cirkusa še nismo ustvarili, smo se odločili, da za svoj 10. rojstni dan podarimo Slovenkam in Slovencem en nepozaben šov," je povedal Marko Knafelc, eden od ustanovnih članov skupine Dunking Devils.

Kot napovedujejo organizatorji, bodo Dunking Devils na spektaklu v Hali Tivoli združil največje slovenske skupine ter talente - večkratne svetovne prvake v plesu Artifex, akrobata Flipping Art, magične Led Motion, plesalke na drogu Duo Kamikazete ter Lansko zmagovalko oddaje Slovenija ima talent Tjašo Dobravec. Povabili so tudi nekaj vrhunskih gostov iz tujine, med njimi bodo najboljši evropski freestylerji in pravi čarovniki z žogo Da Move Crew ter Travelers Duo, ki bosta gledalce očarala z romantičnim plesom na trakovih.

Za termin 17. maja je šov napovedan ob 19. uri, 18. maja pa bo prvič na sporedu ob 16. uri, s ponovitvijo ob 19.30. Z nakupom vstopnice Dunking Devils podarjajo še 30 minut skakanja v ljubljanskem Woop! Trampolin parku.