#EUface

Novica 22.5.2018 10:02

Študenti in rekreativci bodo tekli na Ljubljanski grad

Študenti in rekreativci se bodo danes podali na tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Potekal bo namreč že 25. dobrodelni Decathlon študentski tek na grad, ki pa se ga bo udeležila tudi petčlanska ekipa EUfac, ki jo sestavljajo sodelavci Slovenske tiskovne agencije.

Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen. Z geslom Sem študent in pomagam bodo v sodelovanju s Slovensko Karitas zbirali prehrambene izdelke ter izdelke za higiensko oskrbo za slovenske družine v stiski.

Medtem ko so se prijave v tekmovalno kategorijo, z meritvijo časa, že sklenile v nedeljo, pa so še možne prijave v rekreativno kategorijo; te bodo možne tudi danes na Prešernovem trgu med 16.30 in 18. uro.

Novost letošnjega študentskega teka na grad je uvedba dodatne tekaške kategorije samo za dijake.

Tudi letos bo Decathlon Ljubljana prispeval nagradni sklad. Posamezniki uvrščeni od 1. do 3. mesta v vseh kategorijah z meritvijo časa bodo prejeli vrednostni bon za 50 evrov unovčljiv v trgovini Decathlon Ljubljana. Obenem bodo letos nagradili tudi najbolj izvirno deset člansko tekaško ekipo s 500 evrov vrednostnih bonov za nakup v trgovini Decathlon Ljubljana.

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. Vsako leto se ga udeleži med 1500 in 2000 tekačev in tekačic. Z večjim številom udeležencev se po podatkih organizatorjev ponašata le Ljubljanski maraton in Tek trojk.

Študentski tek na grad je od leta 2016 tudi dobrodelen. Lani so zbrali nekaj več kot 1500 kilogramov konzervirane hrane in šolskih potrebščin za otroke, ki jih je Slovenska Karitas namenila najbolj pomoči potrebnim v Sloveniji.