#EUface

Novica 19.11.2017 11:45

Dijaki Šolskega centra Kranj bodo prebarvali prostore Slovenske fundacije za Unicef

Dijaki Šolskega centra Kranj bodo z barvami prenovili dotrajane prostore Slovenske fundacije za Unicef v ljubljanski Šiški. Dijaki, ki se učijo za poklic slikopleskarja, bodo v okviru praktičnega pouka do konca leta prepleskali okoli 300 kvadratnih metrov površin v pisarnah, hodnikih in drugih prostorih, so sporočili iz fundacije.

V družbi JUB so se jeseni odzvali na pobudo Slovenske fundacije za Unicef in podprli akcijo, v kateri bodo z barvami pomagali pri prenovi precej dotrajanih zidnih površin v prostorih v Šiški.

Dijaki bodo prebarvali stene v pisarnah, hodnikih in drugih spremljajočih prostorih. S svežimi barvnimi odtenki in kombinacijami bodo tako simbolno poudarili raznolikost ustvarjalnih in izobraževalnih vsebin, ki jih v Slovenski fundaciji za Unicef namenjajo otrokom in mladostnikom.

Mentorica Irena Lončar iz Šolskega centra Kranj je ob tem dodala, da bodo pri tej akciji združili prijetno s koristnim: "Naši dijaki se bodo tako lahko pri praktičnem delu veliko naučili o slikopleskarskih veščinah in pridobili veliko znanja o lastnostih gradbenih materialov, ki jih bodo pri delu uporabljali."

Kot je dejala, je namen sodelovanja šole v tem projektu ob pridobivanju praktičnih izkušenj prvenstveno izobraževalne narave, a dodaten razlog je tudi ta, da bodo hkrati pomagali osvežiti prostore, v katerih se organizirano vodijo in koordinirajo aktivnosti za dobrobit otrok in mladostnikov.

Izvršni direktor Slovenske fundacije za Unicef Tomaž Bergoč se je zahvalil vsem sodelujočim v projektu. "Za vsak partnerski prispevek smo iskreno hvaležni, saj nam omogoča še bolj učinkovito uresničevanje našega poslanstva za otroke. Prepričani smo, da bomo v osveženih prostorih s še več veselja opravljali svoje delo za otroke doma in po svetu," je dejal.