#EUface

Novica EU konkretno 17.8.2021 17:22

Za IKT za vzgojno-izobraževalne zavode 13,6 milijona evropskih sredstev

Evropski sklad za regionalni razvoj bo iz pobude React-EU prispeval 13,6 milijona evrov za nakup sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije za vzgojno-izobraževalne zavode. Celoten naložbeni program pa je vreden 16,2 milijona evrov, so navedli v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Z omenjene službe, ki je odobrila evropska sredstva za omenjeni program, so sporočili, da je njegov predmet nakup sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) za vzgojno-izobraževalne zavode. Program bo izvajala Akademska in raziskovalna mreža Slovenije, z njim pa se bo vzgojno-izobraževalnim zavodom "omogočilo razvoj in uvajanje izobraževalnega ekosistema v virtualnem okolju".

"Ekosistem bo podpiral kombinirano učenje z možnostjo hitrega prehoda v kakovostno izobraževanje na daljavo, s čimer se bo povečala prilagodljivost izobraževalnega prostora," so še zapisali.

Kot so pojasnili, gre za deveto naložbo iz pobude React-EU za spodbujanje odprave posledic pandemije covida-19 in pripravo zelenega, digitalnega in odpornega okrevanja.

Doslej je služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko iz Evropskega sklada za regionalni razvoj odobrila sredstva za preselitev oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor, ureditev prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana, informacijsko podporo naročanju (na cepljenje) na primarni ravni, za javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti izvajalcev institucionalnega varstva, upoštevajoč deinstitucionalizacijo, ter javni razpis Spodbude za digitalno transformacijo malih in srednje velikih podjetij.

Služba je prav tako izdala odločitve o podpori za celovito energetsko sanacijo stavbe UKC Ljubljana, za vavčerski sistem spodbud malih vrednosti za mala in srednje velika podjetja ter za varovanje inovacijskega potenciala.