#EUface

Novica 23.2.2021 17:23

ZPMS svoj štipendijski sklad poimenovala po prvi predsednici ZPMS Adi Krivic

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je svoj 68. rojstni dan, ki ga bo praznovala 1. marca, povezala z ljudmi, ki so pomembno vplivali pri ustanavljanju zveze. Danes so tako svoj štipendijski sklad poimenovali po prvi predsednici ZPMS Adi Krivic. Z nudenjem štipendije bodo mladim zagotavljali kakovostnejše življenje.

Prvo promocijo Adinega štipendijskega sklada so naredili z družbo A1 Slovenija, ki jim je dovolila prevzeti njihova družbena omrežja za en dan. S pozivom njihovim sledilcem, da pošljejo sms s ključno besedo ZPMS, s čimer darujejo en evrov, ali ZPMS5, s čimer darujejo pet evrov, zbirajo sredstva za sklad, iz katerega bodo dodelili štipendije pomoči potrebnim. "Želimo, da tovrstno sodelovanje postane praksa tudi v prihodnje," besede generalne sekretarke ZPMS Brede Krašna ob tem povzema sporočilo za javnost.

Kandidate in kandidatke za štipendije, ki jih nato pregleda in odobri zvezina komisija za socialna vprašanja in humanitarne projekte, lahko predlagajo članice ZPMS - društva in zveze po Sloveniji.

Mladi iz socialno šibkejših družin nato prejmejo štipendijo v višini 120 evrov mesečno (razen v juliju in avgustu), ki jim je zagotovljena do konca izobraževanja, pri čemer morajo po vsakem zaključenem letniku predložiti dokazilo o uspešno zaključenem letniku, so sporočili iz ZPMS.