#EUface

Novica 20.4.2020 16:37

Prvi panevropski hackathon z naslovom #EUvsVirus

Evropska komisija in članice EU bodo konec tedna izvedle prvi panevropski hackathon #EUvsVirus. Organizirajo ga v želji po razvoju inovativnih rešitev za različne izzive, ki jih je razkrila pandemija novega koronavirusa. Hackathon bo potekal med petkom in nedeljo, združil bo več kot 60.000 udeležencev, iskali bodo rešitve za šest ključnih izzivov.

Kot so sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana, ki je z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvom za javno upravo in s partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema izvedbeni partner za Slovenijo, je organizacijska skupina hackathona določila ključne izzive, ki so zdravje in življenje, neprekinjeno poslovanje, družbena in politična kohezivnost, delo in učenje na daljavo, digitalne finance ter drugo.

Trenutno je na evropski ravni na hackathon, ki bo združil več kot 60.0000 udeležencev, prijavljenih 6500 idej, med katerimi je več kot 60 slovenskih. "Najbolj ponosni smo na dejstvo, da je Slovenija po številu udeležencev na prebivalca trenutno na petem mestu med vsemi državami," so še zapisali v tehnološkem parku.

Hackathona se lahko udeležijo posamezniki ali skupine, ki se odločijo nasloviti enega od naštetih izzivov, k sodelovanju pa vabijo tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter mala in srednja podjetja, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hackathona.