#EUface

Novica 31.7.2019 5:00

Mladi evropski popotniki z dobrodelno noto danes na Vrhniki

Danes se bo na Vrhniki ustavilo okoli 800 mladih popotnikov iz Francije, Belgije, Španije, Velike Britanije in Poljske v okviru evropske avtomobilske turneje Europ'Raid. Na potovanju bodo obiskali prek 20 držav in opravili 10.000 kilometrov ter razdelili 20 ton šolskih potrebščin in medicinskih pripomočkov na manj razvitih območjih.

Športni park Vrhnika bodo z 260 avtomobili mladi popotniki zasedli po 19. uri. Od 16. ure pa vrhniški gostitelji pripravljajo spremljevalni program, v okviru katerega bodo med drugim zbirali šolske potrebščine in sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin na Vrhniki.

Med drugim je organiziran tudi ogled Cankarjeve spominske hiše ter glasbene točke in večerni koncert. Lačni in sladkosnedi si bodo lahko privoščili palačinke.

Europ'Raid je evropska avtomobilska turneja, ki jo že več let organizira francoska neprofitna organizacija. Povezuje države, ljudi, potovanje, šport, vključuje pa tudi dobrodelno noto, pojasnjujejo organizatorji. V Sloveniji so se popotniki minula leta tako ustavili že večkrat.