#EUface

Priložnost 22.6.2019 9:33

Evropska komisija zaposli strokovnjake s področja prava in financ

Evropska komisija zaposli pravne in finančne strokovnjake, ki se spoznajo na področja konkurenčnega prava, finančnega prava, prava ekonomske in monetarne unije, finančna pravila, ki se uporabljajo za proračun EU ali na zaščito evrskih kovancev pred ponarejanjem. Prijave sprejemajo do 9. julija.

Naloge na treh pravnih področjih obsegajo izvajanje tržnih preiskav, pravnih in ekonomskih analiz ter pomoč pravni službi Evropske komisije in zastopanje pravne službe Evropske komisije v postopkih pred sodiščem EU. Naloge vključujejo pripravo zakonodaje in pogajanja v zvezi s to zakonodajo, nadzor nad skladnostjo nacionalnih zakonodaj s pravom EU ter sodelovanje pri pripravi konvergenčnega poročila v postopkih vstopa v območje evra in sodelovanje v razpravah v zvezi s poglavjem o ekonomski in monetarni uniji v pristopnih pogajanjih.

Na dveh področjih financ naloge vključujejo svetovanje službam komisije, institucijam in organom EU glede izvajanja in razlage finančne uredbe. Novi sodelavci bodo tudi opravljali tehnično analizo sumljivih kovancev, pripravljali informacije o ponarejenih evrskih kovancih za kazenski pregon ter pomagali pri lažjem izvajanju zakonodaje EU na področju zaščite evra pred goljufijami in ponarejanjem.

Kandidati morajo temeljito obvladati enega od 24 uradnih jezikov Evropske unije, zadovoljivo pa še angleščino, francoščino, nemščino ali italijanščino. Poleg tega morajo imeti končan vsaj triletni visokošolski študij, ki mu sledi vsaj 6-9 let delovnih izkušenj na posameznem področju (odvisno od izobrazbe). Za prijavo na področju finančnega prava ter prava ekonomske in monetarne unije je nujna diploma iz prava.