#EUface

Priložnost 20.1.2019 18:17

Založba Pivec razpisala 19. nagradni natečaj pesniškega turnirja

Založba Pivec razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku. Na njem lahko s samo eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov oziroma vrstic, sodelujejo avtorji, stari vsaj 16 let. Strokovna žirija bo 18. marca objavila imena 24 najbolj uspešnih avtorjev, ki se bodo konec marca in v začetku aprila pomerili na dveh polfinalnih turnirjih.

V finalu, ki bo 26. aprila v Mariboru, se bo na koncu pomerilo 12 izbranih pesnikov ali pesnic. Strokovna žirija bo tedaj izbrala viteza oziroma vitezinjo pesniškega turnirja 2019, ki bo prejel/a kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v višini 505 evrov. Svojega nagrajenca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo, so sporočili iz založbe Pivec.

Pesem je za natečaj treba poslati najkasneje do 1. marca na naslov Založba Pivec, Krekova 13, 2000 Maribor, s pripisom PESNIŠKI TURNIR 2019. Pesem naj bo podpisana s šifro, v posebni kuverti, označeni s šifro, pa naj bodo zabeleženi avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka.