#EUface

Priložnost 18.1.2019 9:00

Štipendije za podiplomske študente z Zahodnega Balkana v Sloveniji

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad razpisuje štipendije za podiplomske študente z Zahodnega Balkana v Sloveniji. Do njih so upravičeni magistrski ali doktorski študenti s področja naravoslovja, tehnike in medicine v Sloveniji, zanje pa se je mogoče prijaviti do 2. septembra.

Štipendija se lahko dodeli za šolnino v višini šolnine, vendar ne več kot 3000 evrov za posamezno študijsko leto in/ali življenjske stroške v višini 8.400 evrov letno.

Vlagatelji morajo imeti do roka za prijavo urejeno začasno prebivališče v Sloveniji ali sklenjeno veljavno pooblastilo z osebo s prebivališčem v Sloveniji. Vlagatelj mora v času študija, torej od 1. oktobra dalje, bivati v Sloveniji. Do tega datuma mora tudi vložiti prošnjo za dovoljenje za začasno bivanje v Sloveniji za študij.

Prijavnico in drugo ustrezno dokumentacijo je treba do 2. septembra predložiti Javnemu štipendijskemu, razvojnemu, invalidskemu in preživninskemu skladu, Dunajska 20, 1000 Ljubljana, vidno označena z napisom "za 268. javni razpis".