#EUface

Priložnost 14.1.2019 9:15

Sodobnost objavila razpis za najboljšo kratko zgodbo in esej 2019

Revija Sodobnost je objavila natečaja za najboljšo kratko zgodbo in najboljši slovenski esej leta 2019. Obe glavni nagradi znašata 1000 evrov in bosta podeljeni na posebni prireditvi v Ljubljani. Tako kratke zgodbe kot eseje je treba organizatorjem natečaja posredovati do 10. marca.

Avtorji, ki želijo sodelovati, naj pošljejo s šifro opremljene kratke zgodbe v treh izvodih na naslov: Sodobnost, uredništvo, Stare Črnuče 2b, 1231 Ljubljana. Besedilom naj v posebni zaprti ovojnici (označeni z isto šifro) priložijo svoje podatke: ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko. Zgodba ne sme biti daljša od ene avtorske pole (30.000 znakov s presledki).

Eseji pa ne smejo biti krajši od 20.000 in ne daljši od 40.000 znakov s presledki in jih je treba, prav tako opremljena s šifro in podatki avtorja, shranjenimi v šifrirani ovojnici, posredovati na naslov: KUD Sodobnost International, Suhadolčanova 64, 1000 Ljubljana.

Poleg najboljše zgodbe in eseja bodo v reviji Sodobnost objavili tudi do šest za nagrado nominiranih kratkih zgodb ter do pet nominiranih esejev. Za objavo predlagane zgodbe in eseji bodo honorirani, še piše v sporočilu za javnost.