#EUface

Priložnost 14.11.2018 7:00

Karierni sejem v Mariboru priložnost za načrtovanje poklicne poti

V mariborski dvorani Lukna bo danes potekal 3. Karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja. Namenjen je predvsem osnovnošolcem in srednješolcem, da se bodo lažje odločili glede nadaljevanja šolske in poklicne poti. Organizatorji pričakujejo več kot 60 razstavljavcev in več tisoč obiskovalcev.

Karierni sejem prireja Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno obrtno - podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico in Univerzo v Mariboru.

Na dogodku, ki bo potekal med 8. in 18. uro, bodo izobraževalni zavodi in ustanove, obrtniki, podjetniki ter javne institucije predstavljali priložnosti za karierni razvoj v Mariboru in regiji. Lani so izvedli dva takšna sejma, in obeh se je po navedbah mariborske občine udeležilo več kot 5000 ljudi.

Vabljeni so učenci osnovnih in srednjih šol, njihovi starši, učitelji in svetovalni delavci. Sejem med drugim nudi predstavitve posamezne srednje šole skupaj s podjetjem, ki tovrstne kadre zaposluje. Obiskovalec lahko tako na enem mestu prejme informacije o poklicih in izobraževalnih programih, vidi prikaz poklicev v živo, spozna možnosti štipendiranja in svoje potencialne delodajalce ali pa si najde prostor v dijaškem domu, izpostavljajo na občini.

Udeležbo na sejmu je zaenkrat potrdilo več kot 2000 učencev iz 38 osnovnih šol. Na odprtju sejma bodo med drugim prisotni državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jernej Štromajer, rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič in direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek.

Na Kariernem sejmu bo namreč sodelovala tudi policija s predstavitvijo policijskega poklica in potrebnega izobraževanja za to delo. Med drugim bodo s šolarji delili svoje izkušnje vodnik službenega psa in dva konjenika.