#EUface

Novica 6.11.2018 13:11

Starejšim Velenjčanom na voljo brezplačen prevoz z električnim avtomobilom

Starejši od 65 let in gibalno ovirani Velenjčani, ki nimajo drugih možnosti prevoza, lahko od srede naročijo brezplačen prevoz po Šaleški dolini z električnim avtomobilom, ki so ga poimenovali Kamerat. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal velenjski župan Bojan Kontič, imajo za zdaj za to na voljo en avtomobil, ki je stal 29.500 evrov.

Po Kontičevih besedah se lahko starejši in gibalno ovirani vozijo z električnim avtomobilom do zdravstvenega doma, pokopališča, lekarne, trgovine, banke in podobno. Pobudo za projekt Kamerat je dalo Društvo upokojencev Velenje, občina pa jo je podprla, saj tako aktivno nadaljuje svoje poslanstvo kot občina, prijazna do starejših in invalidov.

Kot je pojasnil župan Kontič, morajo uporabniki avtomobila tri dni prej sporočiti, da potrebujejo prevoz, prostovoljec Mladinskega centra Velenje pa jih nato pride iskat na dom. Uporabniki lahko storitve prevoza naročijo na telefonski številki 080 15 70.

Vodja urada za družbene dejavnosti na velenjski občini Drago Martinšek je pojasnil, da so klicni center uredili na uradu, klice pa bodo sprejemali od ponedeljka do četrtka od 8. do 15. ure in ob petkih od 8. do 13. ure. Prevoze bodo izvajali ob delavnikih med 7.30 in 15.30.

V projektu Kamerat trenutno sodeluje 12 prostovoljnih voznikov iz skupine Udarnik. Glede na odziv pa bodo premislili o nadaljnji širitvi projekta, je še dejal Martinšek.