#EUface

Novica 14.9.2018 5:00

Na Otroškem bazarju od delavnic do planetarija

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bodo danes odprli 13. Otroški bazar, ki bo do nedelje poskrbel za bogato sejemsko ponudbo, brezplačne delavnice za najmlajše, številne športne aktivnosti, glasbene, plesne in gledališke nastope. Med letošnjimi novostmi so kotalkališče, izobraževalno-znanstveni planetarij in igralnica s kavarnico.

Otroški bazar vsako leto poskrbi za bogato sejemsko ponudbo otroških igrač, igral, oblačil in šolskih potrebščin. Starši bodo lahko dobili tudi nasvete za aktivno preživljanje prostega časa.

Oder zabave in smeha bo velike in male obiskovalce povabil na igrano predstavo Maša in medved in na vragolija čarodeja Tonija. Zavrteli bodo lahko kolo sreče, spoznali športne veščine juda in capoeire in spremljali številne pevske in plesne nastope. V soboto bodo nastopili tudi Nipke, Trkaj in Artifexi.

Otroci in starši se bodo lahko zabavali na velikem kotalkališču z vodenim programom v ritmih Soy Lune. V velikem planetariju bodo lahko opazovali zvezde, podali se bodo lahko v kajakaške vode na zunanji ploščadi, spoznavali kače in pajke v vivariju, v Bazarkovi kuhinji pa z znanimi kuharji pripravljali slastne prigrizke.

V okviru 5. srečanja nosečnic in mladih staršev bodo potekala strokovna predavanja za lažjo pripravo na nosečnost, porod in otrokovo prvo leto. Skupaj s Porodnišnico Postojna bo potekala intenzivna šola za starše, pripravljajo pa tudi predavanje priljubljenega porodničarja Aleksandra Merla.

Na samostojnem razstavnem prostoru ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bodo potekale ustvarjalne delavnice v izvedbi večgeneracijskih centrov in programov v podporo družini, strokovni delavci centrov za socialno delo pa bodo nudili informacije o pravicah iz javnih sredstev in o družinskih prejemkih.