#EUface

Priložnost 5.9.2018 10:35

Natečaj za mlade oblikovalce "zero waste"

Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, je objavila natečaj Zero Waste Fashion Design Competition 2018. Namen natečaja je spodbuditi mlade oblikovalce in ustvarjalce k zmanjševanju odpadkov, oblikovanju brez odpadkov, ponovni uporabi ter preoblikovanju oblačil. Rok prijave je 20. september.

Trajnostno oblikovanje v modi se v sklopu natečaja navezuje na oblikovanje in krojenje brez odpadkov (angl. zero waste), ponovno uporabo odpadnih ali zavrženih izdelkov in materialov ter predelavo in preoblikovanje oz. rekonstrukcijo oblačil, "upcycling" ter "recycling" oblačil in odpadkov.

Na natečaju lahko sodelujejo oblikovalci in ustvarjalci od 18. leta naprej, ki izdelajo oblačila v skladu z zahtevami razpisa.

Po zaključku prijavnega roka bo strokovna komisija izbrala pet finalistov. Ti prejmejo za nagrado udeležbo na poletni šoli Trajnostnega oblikovanja, ki jo bo izvedla Fakulteta za dizajn v letu 2019 ter predstavitev izbranih oblačil na razstavi v sklopu Meseca Prostora Fakultete za dizajn in Meseca oblikovanja v Mestu oblikovanja Ljubljana.

Po končanem izboru bo strokovna komisija izmed petih finalistov razglasila zmagovalca natečaja, ki za nagrado prejme predstavitev v reviji Gloss ter promocijo izdelkov na vseh predstavitvah Fakultete za dizajn.