#EUface

Novica 11.8.2018 14:42

Romana Tomc ob mednarodnem dnevu mladih: Za ekonomsko in socialno varnost mladih mora poskrbeti država

Evropska poslanka Romana Tomc je ob mednarodnem dnevu mladih poudarila, da se je stanje na področju zaposlovanja mladih v Sloveniji zadnjih letih nekoliko izboljšalo, a ostajajo izzivi, kot je prekarnost. Ob tem je menila, da mora za ekonomsko in socialno varnost mladih poskrbeti država.

Kot je zapisala poslanka v Evropskem parlamentu, mladi s prekarnimi pogodbami nimajo rednih pogodb, ki bi s seboj prinesle tudi neko socialno in ekonomsko varnost ter druge ugodnosti. Številni se prav zaradi neurejene socialne varnosti ne odločijo za ustvarjanje družine

Prav tako je veliko izobraženih mladih odšlo v tujino, kjer običajno za višje plačilo opravljajo dela za nižjo izobrazbo, soočamo se tudi s pomanjkanjem številnih potrebnih kadrov, je, kot so sporočili iz njene pisarne, še poudarila.

"Mladi si zaslužijo državo, ki bo poskrbela za njihovo ekonomsko in socialno varnost, kjer si bodo lahko ustvarili družino in živeli v miru. Naloga politike pa je, da jim to tudi omogoči," zaključuje evropska poslanka Romana Tomc.