#EUface

Priložnost 4.8.2018 9:23

Britanska vrtna zabava za vse, ki želijo študirati v Združenem kraljestvu

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani in British Council Slovenija 6. septembra pripravljata posebno druženje slovenskih študentov in diplomantov britanskih univerz z dijaki - bodočimi študenti, kjer bodo lahko ti iz prve roke izvedeli, kakšna sta študentsko življenje in študij v Združenem kraljestvu. Prijave na vrtno zabavo sprejemajo do 20. avgusta.

Na dogodku v obliki prave britanske vrtne zabave, ki jo bo gostila veleposlanica Sophie Honey, bodo dijaki lahko slišali več tudi o tem, kako izbrati univerzo in smer študija, katere možnosti financiranja so jim na voljo, kako se prijavijo, kako poiščejo nastanitev in kakšno je nasploh študentsko življenje na Otoku.

Na študij v Združeno kraljestvo se vsako leto s celega sveta odpravi kar 442.000 študentov, med njimi tudi vse več Slovencev. To ni presenetljivo, saj je britansko visokošolsko izobraževanje med najboljšimi na svetu s tremi univerzami med najboljših deset na svetu, pri čemer univerzi v Oxfordu in Cambridgeu zasedata prvi dve mesti. Njihova raziskovalna dejavnost sodi med najnaprednejše in najuglednejše, po kvalitativnem raziskovanju pa so že presegli svoje ameriške tekmice.

Za vpisno leto 2019/2020 bodo za študente iz držav EU kljub brexitu še vedno veljale domače šolnine, torej enake kot za britanske študente. Poleg tega bodo študentom iz EU študentska posojila na voljo pod enakimi pogoji kot zdaj.

Vsi, ki razmišljajo o dodiplomskem ali podiplomskem študiju v tujini, so vabljeni, da do 20. avgusta 2018 na elektronski naslov education@british-embassy.si pošljejo kratek sestavek o tem, zakaj si želijo študirati v Združenem kraljestvu. Izbrali bodo sto najbolj prepričljivih prijav, njihove avtorje pa povabili na vrtno zabavo.