#EUface

Novica 2.7.2018 14:26

Dijaki na poletni šoli do informacij o študiju in zaposlitvah

V organizaciji Kariernih centrov Univerze v Ljubljani bo konec avgusta v Ljubljani potekala poletna šola za dijake z naslovom Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate. Poletna šola je namenjena predvsem dijakom 2. in 3. letnikov, ki razmišljajo o nadaljnjem študiju in še niso odločeni, kaj bi študirali. Prijave so na voljo do zapolnitve mest.

V okviru poletne šole, ki bo potekala med 27. in 31. avgustom, bodo dijaki lahko obiskali fakultete in akademije Univerze v Ljubljani ter spoznali, kaj lahko s pridobljeno izobrazbo in poklicem počnejo po koncu študija.

Poletna šola letos poteka drugič zapovrstjo in je tokrat izbirnega tipa. Dijaki se lahko namreč prijavijo na posamezno delavnico ali obisk glede na njihova zanimanja.

Poletna šola je tematsko sestavljena iz treh sklopov. V dopoldanskem delu se lahko dijaki udeležijo delavnic tematskega sklopa z naslovom Kam in kako. V okviru tega sklopa bodo pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter slišali vse o možnostih študijske izmenjave in informacijah o vpisnem postopku.

V okviru drugega tematskega sklopa z naslovom Faksi v praksi bodo udeleženci obiskali dvanajst fakultet in akademij Univerze v Ljubljani ter spoznali, kakšne kompetence bodo pridobili skozi študij, katera področja se odpirajo v prihodnje, kako so zaposljivi njihovi diplomanti in kako se študijski programi med seboj prepletajo. Popoldne pa bodo sledili obiski uglednih slovenskih podjetij in organizacij v okviru sklopa Znanje v praksi.

Celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualne posvete. Zanje je potrebna predhodna prijava na poletnasolakc@uni-lj.si.

Več informacij o poletni šoli je na voljo na https://bit.ly/2KBBama.