#EUface

Priložnost 21.5.2018 12:37

Študentsko tekmovanje na temo skrbi za okolje v mestih

Študentom visokih šol ekonomsko-poslovnih ali tehničnih smeri so na voljo prijave na osmo tekmovanje Go green in the City, ki ga organizira podjetje Schneider Electric. Tema tekmovanja je skrb za okolje v mestih s ciljem iskanja inovativnih rešitev za pametnejša in energetsko bolj učinkovita mesta. Prijave so odprte do 1. junija.

Kot so sporočili organizatorji tekmovanja, lahko študenti na tekmovanje prijavijo ideje iz naslednjih kategorij: trajnost in inkluzivnost, digitalna ekonomija, inteligentna nabavna veriga, kibernetska varnost in brez meja/hrabre zamisli za ohranjanje okolja.

V vsaki ekipi mora biti najmanj ena oseba ženskega spola, kar je v skladu s politiko podjetja Schneider Electric.

Ekipe, ki se bodo uvrstile v ožji izbor, bodo ob svetovanju mentorjev iz podjetja Schneider Electric izdelale trajnostne poslovne projekte. Te bodo poleti predstavili na enem od sedmih regionalnih polfinalnih tekmovanj, med katerimi bo eno potekalo tudi v Evropi.

Zmagovalne ekipe regionalnih polfinalnih tekmovanj se bodo nato udeležile drugega kroga priprav za finalno tekmovanje s pomočjo mentorjev. Jeseni pa se bo 10 ekip pomerilo na svetovnem finalu, ki bo potekalo v Atlanti v ZDA.

Zmagovalna ekipa svetovnega finala bo dobila priložnost za začetek kariere v podjetju Schneider Electric. Zmagovalci bodo nagrajeni tudi s potovanjem, v okviru katerega bodo lahko obiskali dve lokaciji po svoji želji, kjer ima Schneider Electric svoj poslovni sedež.

V letu 2017 je na tem tekmovanju sodelovalo skoraj 20 tisoč mladih inovatorjev s treh tisoč univerz iz 180 držav.

Prijave so na voljo do 1. junija na povezavi https://tc2018.gogreeninthecity.com/#sign-up.