#EUface

Priložnost 19.5.2018 11:23

Iščejo se prostovoljci za pomoč na Festivalu Lent

Na mariborskem Festivalu Lent, ki bo letos potekal med 22. in 30. junijem, igrajo pomembno vlogo prostovoljci, ki pomagajo pri različnih aktivnostih. Med drugim so ključni pri izvedbi programa Art Kamp v Mestnem parku, zato v Zavodu Mars pozivajo vse, ki bi želeli pomagati, da se prijavijo na poziv. Zanje pripravljajo tudi izobraževanje.

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, v okviru katerega bodo v Mestnem parku letos že enajstič zapored pripravili različne dejavnosti. "Med 9. in 13. ter 16. in 20. uro nas bo razvajal s kulturo, umetnostjo, znanostjo, športom, rekreacijo in zabavo. Ustvarjamo v naravi z naravo, iz odpadnih materialov, s srcem in z glavo," so sporočili iz Zavoda Mars, ki skrbi za ta program.

V delavnicah in predstavitvah na Art kampu vsako leto sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. "Art kamp je velika družina. Dnevno nas obišče med 3000 in 5000 ljudi, ki lahko v času festivala uživajo v 30 odrskih prireditvah, 80 drugih dogodkih in okoli 300 delavnicah. Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo," so še dodali.

Področja, kjer se lahko vključujejo prostovoljci, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik dela v enem od programskih sklopov, zaželeno je, da ves čas festivala ali vsaj pet dni.

Izobraževanje za prostovoljce bo potekalo 2. junija v Vetrinjskem dvoru, praktične priprave na prostovoljsko delo pa bodo izvedene 9. ali 16. junija v Mestnem parku. Udeležba na izobraževanju in enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna, edini pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 18 let.

Pred pričetkom festivala bodo organizatorji s posamezniki sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa bodo ti prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge po navedbah Zavoda Mars odlična delovna referenca. Prijave so možne do 31. maja.

Festival Lent, ki velja za enega največjih poletnih festivalov v tem delu Evrope, bo v svoji 26. izvedbi poskrbel za nekaj novosti. Med drugim se glavni oder po nekaj letih znova vrača na Dravo, na Trgu Leona Štuklja bo poslej stal Večerov oder.