#EUface

Priložnost 17.5.2018 10:46

Priskrbi si brezplačno vozovnico za vlak po alpskih državah

Mladi iz alpskih držav si lahko v okviru projekta Youth Alpine Interrail za 50 evrov priskrbijo vozovnico za vlak za potovanje po alpskih državah. Za subvencionirano vozovnico, ki jo bodo lahko koristili letos poleti, se lahko mladi med 16. in 27. letom prijavijo do nedelje, 20. maja, sto izbranih pa bo moralo denar nakazati do 30. maja.

V okviru projekta bodo stotim izbranim mladim omogočili, da na trajnosten način prepotujejo Alpe. Namen projekta je promocija trajnostne mobilnosti med mladimi in povezovanje mladih z alpskim prostorom in identiteto.

Vozovnica, za katero bodo izbrani mladi odšteli 50 evrov namesto 255, bo veljala en mesec v juliju in avgustu, v tem času pa bo z njo mogoče potovati sedem dni. Mladi iz alpskih držav se zanjo lahko potegujejo posamezno ali v skupinah do štirih oseb.

Tiste, ki bodo potovali, organizatorji vabijo, naj svoje zgodbe delijo na Instragramu, Facebooku in spletni strani projekta, pri tem pa uporabijo oznake #createyourownstory, #youthalpineinterrail, #interrail in #yoalin. Konec poletja bodo najboljše fotografije in prispevke nagradili.