#EUface

Novica 16.5.2018 12:46

V Ljubljani že četrti DragonHack

Na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko se bo 19. in 20. maja odvijal že četrti študentski računalniški hackathon DragonHack. Študenti imajo 24 ur časa, da ustvarijo kreativne inovativne rešitve za zastavljene praktične izzive s področja programske in strojne opreme.

Številne kategorije omogočajo snovanje raznih aplikacij, iger in celo robotov, so sporočili iz Društva računalničarjev, ki dogodek organizira v sodelovanju s študenti fakultete za računalništvo in informatiko.

Tekmovanje, ki se prične v soboto popoldne ter se odvija skozi noč, popestri tudi bogat spremljevalni program. K slednjemu prispeva vrsta sponzorjev in partnerjev, med katerimi so denimo Marand, Sinergise, Crea, XLAB, Outfit7, Zemanta, Celtra, Telekom Slovenije idr.

"Študentski hackathon je tekmovanje, na katerem študenti, ob pomoči profesorjev in mentorjev, sodelujejo in tekmujejo v ustvarjanju in implementiranju inovativnih programskih in strojnih idej, s ciljem se učiti na zabaven način," piše na spletni strani dogodka.