#EUface

Priložnost 16.5.2018 10:14

Karierni kažipot za študente s posebnimi potrebami

V prostorih ekonomske fakultete v Ljubljani bo v četrtek od 14. do 18. ure Karierni kažipot za študente s posebnimi potrebami. Na njem se bodo lahko študentje s posebnimi potrebami seznanili z možnostmi in priložnostmi za delo med študijem, dobili pa bodo tudi koristne napotke, kako se podati na trg dela in si iskati delo.

Na Kariernem kažipotu za študente s posebnimi potrebami bodo predstavljeni programi, v katere se lahko osebe s posebnimi potrebami vključijo v času študija in po njem. Prikazani bodo primeri dobrih praks, dodatne informacije pa bo mogoče dobiti na infotržnici.

Dogodek se bo začel ob 14. uri. Po uvodnem nagovoru bo avtor spletne strani Osebna rast Robert Goreta spregovoril na temo Tam, kjer je volja, tam je pot. Med drugim bosta na programu predavanji Kako si kot oseba s posebnimi potrebami zagotoviti potrebno podporo v študijskem procesu ter Vloga Zavoda RS za zaposlovanje pri zaposlovanju invalidov.

Predstavljen bo tudi projekt Prehod mladih, namenjen nudenju strokovne podpore mladim s posebnimi potrebami pri lažjem prehodu na trg dela, dogodek pa bo sklenila okrogla miza Kako uspeti na trgu dela.

Na dogodku bo ob predhodni prijavi zagotovljen tolmač za slovenski znakovni jezik. Prijave zbirajo na e-mailu: sabina.zalaznik@uni-lj.si. Organiziran bo tudi prilagojeni prevoz. Prijave zanj pa zbira Društvo študentov invalidov Slovenije.

Dogodek bodo predvajali v živo na Facebook strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani.