#EUface

Priložnost 14.5.2018 10:00

Sodeluj na natečaju za najboljšo kritiko

Festival Pranger v sodelovanju z Društvom slovenskih literarnih kritikov, Pritličjem in MKC Črka objavlja natečaj za mlado kritiko. Nanj se lahko do 21. maja prijavijo vsi, ki še nimajo objavljenih več kot pet kritik v osrednjih literarnih revijah, dnevnem časopisju ali na radiu. Sodelovanje ni pogojeno z leti ali statusom.

Sodelujoči na natečaju lahko napišejo kritiko na izbrane pesniške zbirke na Festivalu Pranger 2018. Kritika je lahko dolga največ 5000 znakov (s presledki).

Kritike je treba poslati najkasneje do 21. maja na mlada.kritika@pranger.si z zadevo "Za natečaj Mlada kritika 2018". Razen kritiškega prispevka naj elektronsko sporočilo vsebuje še ime in priimek sodelujočega, kontaktne podatke (e-naslov in telefon) ter kratko predstavitev (do 1000 znakov s presledki).

Žirija bo izbrala tri najboljše kritike, ki bodo sodelovali na kritiški delavnici konec maja in junija in na debati Mlada kritika, ki bo 27. junija 2018 v ljubljanskem Pritličju.

Žirija bo tudi podelila nagrado Pranger - Mlada kritika najboljšemu kritiku ali kritičarki. Zmagovalec bo poleg plakete prejel denarne nagrado v višini 200 evrov bruto.