#EUface

Priložnost 10.5.2018 10:05

Prijavi se na natečaj Podjetna Primorska

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2018 že 12. leto zapored odpira vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode. Prijave zbirajo do 15. maja.

Na natečaju je mogoče sodelovati v treh kategorijah. Prva je Academic start-up -Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem. Kategorija Start-up optimist je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih. V kategoriji Start-up accelerator navigator pa lahko sodelujejo izkušeni posamezniki ali ekipi, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Organizatorji želijo z natečajem spodbujati podjetništvo, podjetniško kulturo in inovativnost v podjetništvu med študenti, raziskovalci, pedagoškimi delavci ter neizkušenimi ali izkušenimi podjetniki. Želijo tudi identificirati najboljšo podjetniško idejo ter njenemu avtorju olajšati podjetniške začetke ter povezati gospodarstvo v regiji s perspektivnimi kadri.

Sodelujoči na natečaju se bodo potegovali za nagrade v skupni vrednosti 37.000 evrov. Nagrade bodo podelili v vseh treh kategorijah, finalisti iz občine Izola pa bodo imeli možnost osvojiti še posebno nagrado svoje občine.