#EUface

Priložnost 20.4.2018 9:45

Odprt natečaj "zelenih" idej ClimateLaunchpad 2018

Odprte so prijave na največji natečaj poslovnih idej s področja "zelenih" tehnologij ClimateLaunchpad 2018. Cilj tekmovanja je odkriti čimveč potencialnih idej, ki bi lahko pripomogle k ohranjanju okolja, in jih spremeniti v posel. Rok prijave je 30. april.

Natečaj ClimateLaunchpad organizira Climate-KIC, vodilna pobuda EU na področju inovacij za boj proti podnebnim spremembam. Natečaj je brezplačen in primeren za vse, ki imajo zeleno poslovno idejo - nov start-up, malo in srednje podjetje, raziskovalce, študente, javne organizacije, svetovalce in inženirje.

Za udeležbo na tekmovanju je treba predložiti idejo ali inovacijo, ki lahko vpliva na okolje. Prvi del tekmovanja predstavlja Boot Camp, ki poteka v domači državi. Skupina strokovnjakov bo interesentom pomagala izboljšati idejo in jih naučila, kako sestaviti poslovni načrt.

Po opravljenem Boot Campu sledi obdobje mentorstva, namenjeno nadgrajevanju in intenzivnemu razvoju ideje, ki bo predstavljena lokalni žiriji, najboljše pa bodo nato predstavljene v velikem finalu.

Deset najboljših sodelujočih v velikem finalu bo dobilo direkten dostop do Climate-KIC pospeševalnika - priznane podjetniške šole, kjer se ideje pretvarjajo v uspešne posle. Poleg dostopa do pospeševalnika bodo prvi trije uvrščeni prejeli tudi denarne nagrade.