#EUface

Priložnost 11.4.2018 11:00

Francoska vlada razpisuje štipendije za študij v Franciji

Francoski inštitut v Sloveniji ponuja štipendije za študij v Franciji na stopnjah Master 1, Master 2 ter štipendije za kratka raziskovalna bivanja za doktorske študente. Poleg štipendij bodo izbrani kandidati oproščeni plačila stroškov vpisa in stroškov za socialno varstvo ter bodo imeli olajšan sprejem v študentski dom. Rok za oddajo prijave je 20. april.

Štipendija za Master 1 Master 2 traja trajala devet mesecev, od oktobra 2018 do junija 2019 ter znaša 615 evrov mesečno. Na voljo so tudi štipendije za kratka raziskovalna bivanja za doktorske študente od enega do treh mesecev, ki znašajo 767 evrov na mesec.

Kandidati za študij na stopnji Master 1 ali Master 2 morajo imeti slovensko državljanstvo, morajo biti stari do 30 let ter načrtovati študij v okviru programa stopnje Master, ki se zaključi z diplomo, ki jo izda francoska visokošolska ustanova.

Kandidati za kratka raziskovalna bivanja za doktorske ali post-doktorske študente morajo imeti slovensko državljanstvo, biti stari do 35 let, imeti diplomo stopnje najmanj Master 2 ali enakovredne stopnje, ki jo je izdala visokošolska ustanova ter morajo biti vpisani na doktorski študij.