#EUface

Priložnost Novica 16.4.2018 15:13

V Ljubljani v sredo 15. karierni dan Delo MeNE išče

Na ljubljanski ekonomski fakulteti se bo v sredo ob 9. uri začel 15. karierni dan Delo MeNE išče. Namen letošnjega kariernega dne je seznaniti študente z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij ter povečati zaposlitvene možnosti njihovih študentov in diplomantov, s poudarkom na pridobivanju znanj in veščin, ki jih na karierni poti študenti še potrebujejo.

Prav tako želijo v sklopu dne študente osvestiti, kdo oziroma katere inštitucije jim na poti do zaposlitve lahko pomagajo, tako z vidika zaposlovanje doma, kot tudi v tujini.

Čez dan se bo zvrstilo 11 predavanj, na katerih bo mogoče izvedeti, kaj bodoči delodajalci pričakujejo od mladih, kako se pripraviti na prvi stik z delodajalcem, kako postopati pri iskanju zaposlitve v tujini ter katere so pomembne značilnosti trga dela v Sloveniji in tujini.

Karierni dan Delo MeNE išče organizirata Center za razvoj in svetovanje študentom Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani ter študentsko društvo Management Group.