#EUface

Priložnost 14.4.2018 9:00

S smehom nad prekarno delo

Zavod Nefiks v okviru projekta S smehom nad prekarno delo, ki ga podpira Urad vlade za komuniciranje, razpisuje natečaj za stand-up nastope na temo Prekarno delo v Sloveniji. Iščejo mladega, ambicioznega, še ne uveljavljenega potencialnega stand-up-ovca. Zaželeno je, da že ima izkušnje z prekarnim delom in napisanega nekaj materiala na to temo. Prijave zbirajo do 16. aprila.

Prekarno delo lahko opredelimo kot kratkotrajno ali občasno delo za nizek dohodek, ki delavcem ne zagotavlja dostojnega preživetja in jih postavlja v vse bolj podrejen položaj. Zavod Nefiks želi preko stand-up nastopa opozoriti na različne oblike prekarnega dela in tveganja, ki jih prinaša ter o nevarnostih in posledicah dela na črno.

Stand-up nastop naj bi trajal okoli 20 minut.

Zmagovalec natečaja bo sodeloval tudi na promocijskih aktivnostih, ki zajemajo snemanje kratkega video skeča in pet krajših nastopov po Sloveniji. Honorar bo znašal 1200 evrov in vključuje natečaj, pripravo besedila, do pet krajših nastopov po Sloveniji, nastop na končnem dogodku v Ljubljani in potne stroške. V Zavodu Nefiks mu bodo omogočili razvoj socialne mreže in referenco javnega nastopanja.

Zainteresirani naj najkasneje do 16. aprila pošljejo kratko motivacijsko pismo na nina.skalic@nefiks.si. V njem naj opišejo svoje ideje, želje in zamisli za stand-up nastop in stavek ali dva o sebi in svojih ambicijah. Namesto motivacijskega pisma lahko pošljejo tudi 2-3 minutni video skeč na temo prekarnega dela. Izbrali bodo nadarjenega kandidata, ki bo pokazal resnost in pripravljenost zagristi v izbrani problem, ter ima željo pomagati mladim na svoji karierni poti.