#EUface

Novica 19.2.2018 5:00

Pred šolarji iz osrednje in zahodne Slovenije teden počitniških dogodivščin

Šolarji in dijaki iz osrednje in zahodne Slovenije bodo danes tudi uradno začeli teden dni zimskih počitnic, v katerih jih čaka vrsta dejavnosti in programov. Ob ugodnih vremenskih pogojih si bodo lahko dali duška tudi v športnih aktivnostih in zabavi na snegu, kot se za zimske počitnice spodobi.

Na območju Ljubljane bodo lahko ob ugodnih vremenskih razmerah smučali in se sankali med drugim v Tivolskem parku. Na ljubitelje teka na smučeh pa čaka več urejenih tekaških prog. Prav tako so tekaške proge uredili drugod, denimo v Ivančni Gorici.

Lahko se bodo vključili tudi v številne organizirane aktivnosti. Pionirski dom v Ljubljani je organiziral radijsko in likovno šolo. Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje prireja ustvarjalnice, pod strokovnim vodstvom pa bodo lahko postali izumitelji.

V Kranju bodo uživali med drsanjem v ledeni dvorani, se v plesnem studiu učili novih plesnih korakov, v pokritem bazenu pa plavali. V mestni knjižnici bo tekel program s pravljičnimi urami in različnimi igrami.

Društvo prijateljev mladine Koper vabi na dneve košarke, kjer bodo skozi igro spoznali košarko in pravila poštene igre. V Metliki pa tamkajšnje društvo prijateljev mladine pripravlja kuharsko delavnico in delavnico, na kateri bodo izdelovali darila za mamice ob 8. marcu.

Čez teden dni, ko se bodo morali vrniti v šolske klopi, se bo počitniško zimsko veselje začelo za njihove vrstnike z vzhodnega dela države.