#EUface

Novica 17.2.2018 8:07

Na Rogli olimpijski festival za najmlajše

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez v času zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu ni pozabil niti na športne navdušence v Sloveniji. V ta namen bodo danes in v nedeljo v sodelovanju s pokrovitelji slovenske olimpijske reprezentance in ob podpori družbe Unitur obiskovalcem olimpijsko vzdušje pričarali na Rogli.

Ob 10. uri bo na omenjenem smučišču ob odprtju olimpijskega festivala zagorel olimpijski ogenj, zaplapolala bo tudi olimpijska zastava, dogodek pa bodo z olimpijsko slovesnostjo odprli v družbi vrhunskih športnikov. Naslednja dva dneva bo na Rogli veliko športne zabave, namenjene predvsem družinam z otroki, ki bo potekala med 10. in 15. uro.

Organizatorji bodo obiskovalcem ponudili 15 različnih športnih izzivov, namenjenih manjšim in malo manjšim otrokom, ki bodo v družbi športnikov preživeli nepozaben olimpijski dan. Manjkale ne bodo niti medalje, olimpijski kviz, nagradne igre in pester spremljevalni program. Hkrati bodo lahko udeleženci na velikem zaslonu spremljali in navijali slovenske olimpijce v Južni Koreji.

Kot še poudarjajo organizatorji dogodka, predhodne prijave niso potrebne, udeležba pa bo brezplačna. Izhodiščna točka dogodka bo ob pohorski vasici na vrhu smučišča Uniorček, kjer bodo otroci prejeli knjižico za spoznavanje športov ter začeli olimpijsko raziskovanje. Poskrbljeno bo tudi za žejne in lačne.

Med bolj znanimi izzivi na festivalu športa ne bo šlo brez alpskega smučanja in sankanja, biatlona, deskanja in teka na smučeh, na voljo bosta tudi curling in drsanje, zanimiva bosta odbojka in hokej na snegu, udeležencem bodo omogočili tudi smučarske skoke in kolesarjenje na snegu, za ljubitelje hitrosti bosta na voljo bob in skeleton, otroci pa bodo izvedeli tudi, kaj sta sicer neolimpijska športa slackline in skijoring. Tisti, ki bodo opravil vsaj deset izzivov, bodo prejeli tudi posebno olimpijsko medaljo.