#EUface

Priložnost 11.2.2018 12:30

ECB razpisuje plačana pripravništva v Frankfurtu

Evropska centralna banka (ECB) razpisuje pripravništva za diplomante in doktorska pripravništva na področju horizontalnega bančnega nadzora, ki se izvaja v okviru enotnega mehanizma nadzora (SSM). Razpisuje tudi pripravniška delovna mesta za asistente v oddelku za raziskave. Vsa pripravništva so v Frankfurtu, trajajo od tri do 12 mesecev in so plačana.

Pripravniki na področju horizontalnega bančnega nadzora bodo delo opravljali v ekipi generalnega direktorata za mikrobonitetni nadzor. Kandidati morajo imeti opravljeno najmanj prvo stopnjo univerzitetne izobrazbe oziroma doktorat s področij ekonomije, ekonometrije, prava, upravljanja poslov, matematike, financ, fizike in statistike. ECB zahteva ali želi še določena druga znanja in spretnosti, ki vključujejo veščine kvantitativnega modeliranja, opravljanja statističnih analiz itd.

Za ta pripravništva prijave zbirajo do 15. februarja.

Tudi pripravniška delovna mesta za asistente v oddelku za raziskave so namenjena diplomantom in diplomantom doktorskega študija, ki imajo zaključeni vsaj dve leti študija. Izbrani kandidati se bodo lahko pridružili ekipi za mikrobonitetno modeliranje, ekipi za lastno financiranje in potrošnjo, oddelku za finančne raziskave ali oddelku za raziskovanje monetarne politike. Rok prijave je 19. februar.

Izbrani kandidati z obeh razpisov bodo pripravništvo opravljali v nemškem Frankfurtu od tri do 12 mesecev, za kar bodo prejeli 1050 evrov mesečno ter žepnino.