#EUface

Priložnost 10.2.2018 8:57

Škuc vabi k sodelovanju pri Muziki na Starem trgu, Teatru v galeriji ter delavnicah

Društvo Škuc vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade. Prijave interesentov za sodelovanje pri kateremu od navedenih projektov sprejemajo do 31. marca.

V sklopu cikla Muzika na Starem trgu si v Škucu želijo predstaviti nove, nekomercialne in še neuveljavljene ustvarjalce, ki bi želeli svoje delo predstaviti širšemu občinstvu. K sodelovanju vabijo ustvarjalce različnih glasbenih zvrsti, odprti pa so tudi za kombiniranje različnih zvrsti umetnosti, kot so denimo glasbeni performans z igro ali glasbeno-vizualni performans.

Festival Teater v galeriji bo v juliju že 11. predstavil aktualno gledališko produkcijo za otroke in odrasle. V Škucu si želijo, da bi na njem predstavili nova dramska dela ter dela mladih neuveljavljenih dramskih ustvarjalcev različnih zvrsti - od uličnega gledališča, preko body arta do raznih drugih inovativnih kombinacij.

Program Društva Škuc pa vključuje tudi ustvarjalno-izobraževalne delavnice za otroke (Škucove packarije) in mlade (Ustvarjalni ponedeljki). K sodelovanju vabijo ustvarjalce in ustvarjalke z različnih področij, pri izbiri pa bo pomembno vlogo igrala inovativnost vsebin in pristopov.