#EUface

Priložnost 12.1.2018 8:15

Izteka se čas za prijavo na Evropski mladinski dogodek (EYE) 2018

Mladi, ki bi radi sodelovali na letošnjem Evropskem mladinskem dogodku (EYE), ki bo 1. in 2. junija v Evropskem parlamentu v Strasbourgu, se lahko prijavijo še do 15. januarja. Na dogodku, ki je edinstvena priložnost za mlade, da se sliši njihov glas v EU, lahko sodelujejo Evropejci, stari med 16 in 30 let, in sicer v skupini najmanj desetih ljudi.

Udeleženci bodo na EYE 2018 lahko prispevali svoje ideje za prihodnost Evrope in razpravljali z evropskimi poslanci, poleg tega pa se bodo družili z več kot 8000 mladimi iz vse Evrope.

Skupine na dogodek lahko prijavi le njihov vodja, ki mora biti junija letos star najmanj 18 in največ 30 let. Registracije posameznikov za dogodek niso možne. Vsi registrirani za EYE se bodo lahko spomladi prijavili na dejavnosti v okviru mladinskega dogodka.

Udeležba na mladinskem dogodku je brezplačna, bodo pa morali udeleženci sami kriti stroške prevoza, namestitve in prehrane.

Po mladinskem dogodku bodo julija objavili poročilo o EYE 2018, ki bo vsebovalo nekatere najbolj odmevne ideje z dogodka, ter ga razdelili vsem evropskim poslancem. Jeseni pa bodo nekateri udeleženci svoje ideje predstavili pred parlamentarnimi odbori, kjer bodo od evroposlancev dobili povratne informacije.