#EUface

Priložnost 9.1.2018 10:50

Slovenska vojska tudi letos vabi v svoje vrste

Slovenska vojska zaposluje nove kandidatke in kandidate. V tem letu potrebuje 630 novih pripadnic in pripadnikov stalne sestave, v pogodbeno rezervno sestavo pa se lahko letos vključi okrog 500 novih pripadnikov, so sporočili z ministrstva za obrambo.

V stalni sestavi Slovenske vojske se lahko zaposlijo kandidati, stari med 18 in 27 let, pogodbe o služenju v rezervni sestavi pa lahko sklenejo kandidati, stari do 45 oz. 55 let. Ob podpisu petletne pogodbe o zaposlitvi v stalni sestavi Slovenske vojske bo posameznik prejel denarno nagrado v višini ene povprečne bruto plače v Sloveniji, ob podpisu desetletne pogodbe pa nagrado v višini petih povprečnih bruto plač na zaposlenega.

Tudi letos bo trimesečno prostovoljno služenje vojaškega roka, ki se ga lahko udeležijo kandidati, stari med 18 in 27 let, potekalo v Vipavi, na Bohinjski Beli, v Novem mestu in Murski Soboti. Kandidati lahko s Slovensko vojsko sodelujejo kot poklicni vojaki, s prostovoljnim služenjem, pogodbeno rezervo, štipendiranjem ali v vojaškem taboru. Znotraj urjenja pa se kandidati med drugim naučijo tudi vrednot Slovenske vojske, ki so domoljubje, čast, predanost, lojalnost, pogum in tovarištvo.

Vsi kandidati morajo izpolnjevati določene pogoje, med drugim morajo opraviti test gibalnih sposobnosti in biti torej telesno in duševno sposobni za poklicno opravljanje vojaške službe,
na dan zaposlitve ne smejo biti član politične stranke, zanje pa ne sme obstajati varnostni zadržek. Več informacij so zbrali tudi na posebni spletni strani www.postanivojak.si.