#EUface

Novica 8.12.2017 11:08

Arena Stožice bo drevi utripala v Ritmu mladosti

V areni Stožice bo drevi 11. ritem mladosti združil slovenski zasedbi Dan D in Mi2. Po receptu, poznanem od lanskoletnega simultanega nastopa Siddharte in Big Foot Mame, si bosta domača banda delila unikatni dvojni oder in izmenično izvajala svoje največje hite, pri čemer jim bodo na pomoč priskočila še nekatera vroča imena domače glasbene scene.

Med prvimi bodo po zmagovalcih natečaja Cockta Challenge in zasedbi Joker out nastopili srbski S.A.R.S., ki v Ljubljano prihajajo z uspešnicami Lutko, Buđav lebac in Perspektiva. Sledila bosta Nipke in Trkaj, tudi s prvim hitom letošnje jeseni, Sam gremo!, ki bosta moči združila s Challe Salletom. Vrhunec večera predstavlja nastop Mi2 in Dan D, za piko na i pa bo ob koncu prvič v Sloveniji nastopil še berlinski DJ in producent Alle Farben, avtor radijskih in klubskih uspešnic, kot so Little Hollywood, Please Tell Rosie, Supergirl, Bad Ideas in She Moves.

Lani so prireditelji Collegium Mondial Travel in Radio Antena v Areni Stožice pripravili nepozabni rock spektakel. "Z Dan D smo nastali in se uveljavili v istih letih, smo pa tudi prijatelji. Letošnji Ritem bo nadaljevanje lanskega, a gotovo lahko dva prijateljska benda, ki nastopita na velikem odru polnih Stožic, pripravita tudi kaj, kar bo nadgradilo nastop Siddharte in BFM," so pred dogodkom napovedali Mi2.

Dan D so dodali: "Predlog za skupni nastop je bil zelo posrečen, saj se že dolgo poznamo in smo si v marsičem blizu. BFM in Siddharta sta veliki skupini. Mi iz malih krajev smo skromnejši, včasih pa zato tudi bolj iznajdljivi. Zato bomo vpoklicali še nekaj gostov, da nas malo iztirijo in prisilijo, da še bolj napnemo mišice."

Po besedah direktorja agencije Collegium Mondial Travel Andreja Kačiča je Ritem mladosti, ki je s prvimi devetimi izdajami gostoval v BTC Cityju, nato pa se je preselil v Stožice, že lani nakazal smer, v katero se želi razvijati. "Enkratna fuzija dveh priljubljenih bendov je bila največja domača glasbena zgodba leta 2016," je povedal.