#EUface

Novica 19.11.2017 10:00

Na Ritmu mladosti v Stožicah se bosta križala Dan D in Mi2

Collegium Mondial Travel in Radio Antena za 8. decembra v Stožicah napovedujeta nov Ritem mladosti. Gre za znan format preigravanja dveh velikih glasbenih skupin na dveh odrih, tokrat bo od 20. ure naprej osrednja točka križanje skupin Dan D in Mi2. Ob njih bodo nastopili še nemški DJ Alle Farben, srbski S.A.R.S. ter raperja Nipke in Trkaj.

V letu 2016 so prireditelji pripravili nepozabni rock spektakel s Siddharto in Big Foot Mamo, letos pa se tradicionalni dogodek za mlade, kamor vabijo poslušalce, starejše od 16 let, vrača v dvorano Stožice s še bogatejšo zgodbo.

Že enajsti ritem mladosti bo 8. decembra na podoben način kot lani združil znani slovenski zasedbi Dan D in Mi2, ki bo kot goste presenečenja vpoklical še nekaj glasbenih in pevskih legend. Za podporo prihaja v Ljubljano tudi srbski S.A.R.S., z uspešnicami Lutko, Buđav lebac in Perspektiva, sploh prvič pa bo v Sloveniji nastopil berlinski DJ in producent Alle Farben, avtor radijskih in klubskih uspešnic, kot so Little Hollywood, Please Tell Rosie, Supergirl, Bad Ideas in She Moves. Za piko na i bosta na odru nastopila še Nipke in Trkaj, tudi s prvim hitom letošnje jeseni, Sam gremo!

"Z Dan D smo nastali in se uveljavili v istih letih, smo pa tudi prijatelji. Letošnji Ritem bo nadaljevanje lanskega, a gotovo lahko dva prijateljska benda, ki nastopita na velikem odru polnih Stožic, pripravita tudi kaj, kar bo nadgradilo nastop Siddharte in BFM," so pred dogodkom napovedali Mi2. Dan D so ob tem dodali: "Predlog za skupni nastop je bil zelo posrečen, saj se že dolgo poznamo in smo si v marsičem blizu. BFM in Siddharta sta veliki skupini. Mi iz malih krajev smo skromnejši, včasih pa zato tudi bolj iznajdljivi. Zato bomo vpoklicali še nekaj gostov, da nas malo iztirijo in prisilijo, da še bolj napnemo mišice."

"Ritem mladosti je po desetletju gostovanja v BTC Cityju, ki nas spremlja tudi v Stožicah, že lani nakazal smer, v katero se želi razvijati. Enkratna fuzija dveh priljubljenih bendov je bila največja domača glasbena zgodba leta 2016, ki jo boste lahko (po)doživeli tudi v dokumentarcu na TV Slovenija," je povedal direktor agencije Collegium Mondial Travel Andrej Kačič.

Član organizacijske ekipe in voditelj Anteninega zajtrka Jean Frbežar pa je dodal: "Ritem mladosti je postal sinonim za odlično zabavo, glasbene presežke in dogodek, ki ga ne smeš zamuditi. Lanski koncert je ponudil žur leta, o katerem je govorilo vse mesto. Letos bomo zgodbo peljali še dlje!"